“2-3 haftayı sorunsuz atlatırsak, keyifli günler yaşarız”

24 Mart 2020 17:44

Farmakoloji Uzmanı Doç.Dr. Sezer, Türkiye’nin çok iyi tedbirler aldığını söyledi.

Doç.Dr. Sezer, şöyle konuştu:

“Bu pandemi çok alışagelmiş bir şey değil. Aşılacaktır. Çok panik olacak bir şey yok. Dünya bunu atlatır. Kimi ülkeler 3 ayda sonra biter, kimi 1 sene sonra biter.

Ama bir farkındalık olacaktır. Uluslararası ticarette, seyahatlerde hijyen kurallarında. Ya da hastalığın ilk çıktığı noktalarda daha ciddi kurallar önceden bildirilecektir. Değişik karantina kuralları uygulanacaktır.

1 sene içerisinde aşılır. Yeni antiviral ilaçlar da daha hızlı çıkacaktır. Dezefenkte’ye iki türlü bakıyorum.

Bir çoğu kimyasal içerikli. Aslında şimdi günü kurtarma adına evet dezenfekte etmeliyiz. Mantar ve bakteriyeller dışında virüslere etkili. Kullanmak zorundayız ama çevreye verdiği zararı unutmamak lazım.  Birkaç hafta sonra şu haberleri yapacaksınız. Aşırıdan kaçmak lazım. Çok abartmadan yapılmalı, çünkü cilt problemleri çıkacaktır.

Birkaç hafta sonra Dezenfektandan  önce sosyal izolasyon. Mümkün olduğu kadar insanlarla görüşmeyeceğiz. Belli insanlarla temas halinde olacağız. Ellerimizi beyaz sabunla yıkacağız. Doğal sabunla. Hem temizleme özelliğinden hem de cilde verdiği faydadan dolayı. 80 derece kolonya. Çok kokulu olmasın. Olabildiğince basit içerikli kolonya ve kimyasal içeriği çok olmayan ürünler kullanmak lazım.

Şu an ki verilere baktığımızda Ülkemize bakacak olursak biz bir İtalya olmayız. Çok güzel önlemler alındı. Evlere kapanalım noktasında olduğunda vatandaş ona da hazır. Anadolu’da olduğumuz halde şu an iyi bir bilinç var. 2. evre akrabalarla görüşmemek lazım. En azından Nisan 15’e kadar. Şu periyodu görmek lazım. Kapıları kapatsak çok daha az vakayla kalırdık. Kendi vatandaşın, gurbetçi, yurt dışı ve umreciler yurda girdi. 50-60 bin vatandaş. Bunun sonucunu görmek lazım. Ne kadar enfekte olan var. Sağlık hizmeti konusunda çok büyük sıkıntılar yaşanacağını düşünmüyorum. Kendi şehrimiz de dahi vaka sayısı artacağını düşünmüyorum. Hatta büyük şehirlere de destek vereceğimize inanıyorum. İyi noktadayız. Şu 2-3 haftayı sorunsuz atlatırsak çok keyifli günler yaşarız.”

Bu haber 1337 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...