Genç gıdacılardan “Küçük Hayatlar Büyük Adımlar” Projesi

22 Mart 2013 20:57

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Bakanlığı Gençlik Programı Alt Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Kulübü- Genç Gıdacılar grubu tarafından hazırlanan Isparta ili ve ilçelerinde 1 yıl süreyle uygulanarak tamamlanmış olan “Küçük Hayatlar Büyük Adımlar” adlı projenin kapanış toplantısı yapıldı.

Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Aziz Ertunç Amfisi’nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Yasal Temsilcisi Uğur Uzuner, büyük bir heyecanla başladıkları projeyi tamamlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek “ Burada edindiğimiz bilgileri gittiğimiz okullardaki öğrencilere ulaştırmaya çalıştık. Sosyal farkındalık yaratmayı da amaçladığımız bu proje kapsamında öğrencilerin mutlu olması bizim amacımıza ulaştığımızın neticesidir.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner de farklı alanlarda çok güzel projelerin üretildiğini belirterek başladığı konuşmasında öğrencilerin bilgi ve becerilerini uygulanmasıyla başarıya ulaştıracaklarını söyledi.  Prof. Dr. Küçüköner, konuşmasını “Türkiye, sizlerin sayesinde çok güzel günler görecek. Projede emeği geçenleri tebrik ediyorum” diyerek sonlandırdı.

Isparta Vali Yardımcısı Tahir Demir ise Türkiye’nin sayılı tahıl üreticilerinden birisi olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin bu alanda dünyaya örnek olması gerektiğini ifade etti. İnsanların gıda tüketimi konusunda dikkatli olmaları gerektiğine de değinen Demir, “İnsanlar neyi, nasıl ve ne kadar yiyeceklerini bilirlerse daha sağlıklı ve uzun yaşar.” dedi. Üretimde de bilimsel verilerin önemli olduğuna dikkat çeken Demir, hayata geçirilmeyen bilginin yükten başka bir şey olmadığını hayatın sürekli öğrenmeyi gerektirdiğini söyledi.

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...