SDÜ MYO’ları Çanakkale Şehitlerini Andı

22 Mart 2013 20:59

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senirkent Meslek Yüksekokulu tarafından“Kınalı Kuzular” isimli anma programı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Cahit Sevindir, Çanakkale Zaferinin Türk Milletinin varlığını ve birliğini tüm dünyaya gösteren manevi yönü hayal edilemeyen bir niteliğe sahip olduğunu belirterek Çanakkale Savaşında vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi saygı ve şükranla andıklarını ifade etti. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da, tarihin bir milletin hafızasını, bilincini ve kimliğini oluşturduğunu söyleyerek programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından katılımcılara günün anlam ve önemine hitaben buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan Mehmetçik menüsü dağıtıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulunda da Sosyal Etkinlik Kulübü ve Öğrenci Konseyi tarafından Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlendi. SDÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Elemanı Halil Karagöz, Emekli Akademisyen Mehmet Doğan Silleli’nin konuşmacı olarak katıldığı program Ramazan Şeker' in ud dinletisi ile sona erdi.

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan program da büyük beğeni topladı. Programın açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Veysel Ayhan, “Şuan bu topraklarda yaşıyor olmamızı, vatanımız için her şeyini ortaya koymuş şehitlerimize borçluyuz” diyerek programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yüksekokul öğrenci korosunca Çanakkale savaşına atfedilmiş türkülerin sunulan programda, Yüksekokul Tiyatro Kulübü tarafından da Çanakkale savaşından kesitler sahnelendi. Canlandırılan gösteri katılımcılara duygulu anlar yaşattı ve büyük beğeni topladı.

Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda da Prof. Dr. Kemal Göde, "Çanakkale Zaferi Sebep ve Sonuçları" konulu konferansla öğrencilerle buluştu. Konferansın açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Şakir Şahin, Çanakkale Zaferinin önemine dikkat çekerek “Bizler vatanımızda barış ve huzur içinde yaşıyorsak, toprağın altındaki şehitler sayesindedir. Çanakkale’de dünyada eşi- benzeri olmayan bir savaş yaşanmıştır. Çanakkale’yi anlamak, şanlı ecdadımıza minnet duygularımızı arz etmek için onları anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

 

Bu haber 1788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...