‘Milli Ekonomi Modeli’ Konferansı

22 Mart 2013 21:02

Yenimesaj Gazetesi tarafından organize edilen "Milli Ekonomi Modeli'nin Rusya' daki Yansımaları" adlı panele Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akbal, Avukat Fahri Gürgenburan ve Bağımsız Türkiye Partisi Isparta İl Başkanı Cemal Kaplan katıldı. Isparta halkının yoğun ilgi gösterdiği programda güncel konular ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof Dr Haydar Baş’ ın Rusya Meclisi Duma’yı ziyareti ele alındı.

BTP İl Başkanı Cemal Kaplan yaptığı konuşmada, AKP iktidarını eleştirerek nevruz kutlamalarının bölücü başının şovuna dönüştüğünü ve çözüm süreci adı altında Türkiye’ nin bölünmeye sürüklendiğini söyledi. Ardından kürsüye çıkan Avukat Fahri Gürgenduran Rusya’ nın Milli Ekonomi Modelini kabul edip hayata geçirerek kapitalizmi çöpe attığını söyledi. Kendi kaynaklarını borçlanmadan sürekli büyüme sağlayacak tek modelin Milli Ekonomi Modeli olduğuna değinen Gürgenduran Ülkemizi bölünme sürecinden kurtaracak, yeniden kardeşliği tesis edecek yegane siyasi iradenin, il il gezerek halka çözümü sunan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof Dr Haydar Baş ve Bağımsız Türkiye Partisi’ dir dedi.

BTP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akbal yaptığı konuşmada BTP Genel Başkanı Prof Dr Haydar Baş’ ın resmi davetli olarak gittiği Rusya Meclisinde, kendi eseri olan Milli Ekonomi Modelini anlattığını ve Rusya’ nın yoğun ilgi gösterip 3 tv kanalının konferansı canlı verdiğini fakat Türk medyasının kasıtlı olarak bu gurur verici olayı halktan sakladığını savundu. Hüseyin Akbal yaptığı konuşmada “Bakın 2005’ten beri Rusya Haydar Baş Hocamızın Milli Ekonomi Modelini kısım kısım kullanıyor. Rusya'ya yıllar önce gittiğimde son derece geri ve gelişmemiş bir ülkeydi. Şimdi tüketimi artırarak kadınlara doğum ikramiyesi gibi maaşlar bağladılar, son gittiğimde gördüm ki gelişmiş ve modern bir Rusya hayata geçmiş. Gazprom gibi şirketlerin hepsini millileştirdiler. Artık batmakta olan Güney Kıbrıs’ taki Rumlar bile Rusya’ dan borç istiyor. Rusya’ yı bu hale getiren bir Türk, o da halktan saklanan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof Dr Haydar Baş” dedi.

Panele katılan dinleyicilerin sorularıyla devam eden program Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin katılımcılara verdikleri hediyelerle son buldu.

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...