İHH’dan ‘Hijyen Seti’ Kampanyası

27 Mart 2020 17:48

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Genel Merkez bünyesinde Koronavirüs’e karşı tedbir almaları adına yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Hijyen Seti kampanyası başlatıldığını belirterek; “Tüm vatandaşlarımız Türkiye yazıp 3072’ye göndererek 5 TL’lik bağışta bulunabilirler” dedi.

Koronavirüs olayının tüm dünyayı olduğu gibi ülkemiz Türkiye’ye tehdit ettiğini ve bu hastalıktan en az zararla kurtulabilmemiz için başta devletimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların yoğun bir çalışma içinde olduğunu vurgulayan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, gerek İHH Genel Merkezinin gerekse İHH Isparta Temsilciliğinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AKÇİL; “TOPLAM 5 BİN HİJYEN

SETİ DAĞITIMI YAPILACAK”

Akçil açıklamasında; “Koronavirüsle mücadale için öncelikle Genel Merkezimizde Güvenlik ve Sağlık Heyeti kuruldu ve ilgili tüm önlemler alınmış durumda. Bununla birlikte, Türkiye’de kronik hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. Dünyanın dört bir yanında da partnerlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyoruz. Ramazan çalışmalarımızı öne aldık. Genel Merkezimiz tarafından 75 bin kumanya planladığı vakitten daha önce ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. İlk etapta evde bakıma muhtaç, yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza 15 bin gıda kolisi ve 5 bin hijyen paketi dağıtımına başlandı” dedi.

“TURKIYE YAZIP 3072’YE SMS GÖNDEREREK

5 TL BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ”

Bu noktada vatandaşların da yapabilecekleri çalışmaları anlatan Akçil; “Bu süreçte yapılması gereken en önemli iki şey; hijyene dikkat etmek ve evde kalmak. Ancak, koronavirüsten en çok etkilenen kronik hastaları ve yaşlıları da unutmamak gerekiyor. Onları yalnız bırakmıyoruz. Dertlerini dinleyip, ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz. Birlikte daha çok kronik hasta ve yaşlıya ulaşabiliriz. Bu doğrultuda, onlara destek olmak için TURKIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL bağış yapabilirsiniz.

“SENDE DESTEK OL”

Koronavirüs en fazla yaşlıları ve kronik hastaları etkiliyor. 81 ildeki gönüllülerimizle, evinden çıkamayan yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerini ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sen de destek olabilirsin. Gıda malzemeleri bağışı yaparak evden çıkamayan ihtiyaç sahiplerinin yaşamlarını normal bir şekilde devam ettirmelerini sağlayabilirsin. Ülkemizde yayılan koronavirüs salgınının engellemenin en iyi yolu hijyene dikkat etmek. Hijyen malzemelerine ulaşamayan kişilere destek olabilirsin. Vakfımız, her yıl onlarca proje üreterek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor. Bu yardımlar kimi zaman Asya’da bir yetimi güldürüyor, kimi zaman Afrika’da kuraklıkla mücadele ediyor, kimi zaman da Suriye’de bir ailenin sofrasına bir tabak sıcak yemek oluyor. Maalesef, son günlerde küresel çapta yaşanan koronavirüs salgını vakfımızın çalışmalarında da çeşitli kısıtlamalara sebep oldu. Bununla birlikte, dünyanın dört bir yanındaki partnerlerimiz aracılığıyla çalışmalarımız devam ediyor, ihtiyaç sahipleri mağdur edilmiyor. Koronavirüsle alakalı tüm önlemleri Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları doğrultusunda hızlıca aldık” dedi.

Bu haber 1421 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...