“Futbol Federasyonu takımları mağdur etmemeli”

8 Nisan 2020 17:34

Isparta 32 Spor’un Eski Teknik Sorumlularından Çiğli Belediyespor’un Teknik Direktörü Murat Gökhan Çelebi,  Korona virüsü sonrasında liglerinin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelebi, “Hatta şöyle bir duyum aldık 3. Ligde düşme kalkacak. 3. Lig bir grup daha fazla olacak. İlk 2 sırada olan takımlar Futbol Federasyonu nezdinde girişimde bulunuyor. İnşallah adaletli kararlar alınır” dedi.

Isparta 32 Spor’un Eski Teknik Sorumlularından Çiğli Belediyespor’un Teknik Direktörü Murat Gökhan Çelebi,  Korona virüsü sonrasında liglerinin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gazeteci Levent Doğan’ın Son 32 Instagram hesabından yaptığı yayında Bölgesel Amatör Lig’in son durumu da konuşuldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, korona virüs salgını nedeniyle Türkiye profesyonel futbol liglerinin en erken haziran ayı başında yeniden başlayabileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Önceliğinden 2019-2020 sezonunun sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak içindir. Takımlarımızın hazırlık süreci de göz önünde bulundurulduğunda liglerimiz en erken Haziran ayı başında oynanabilecektir. Federasyonumuzun gelişmelere göre yukarıda belirtilen tüm şartlara uygun olarak 10 alternatifli senaryosu, planı ve programı da hazırdır” denilmişti.

Futbol camiasının bu salgın sonrasında eve kapandığını ve belirli program dahilinde sporcuların evde çalıştığını anlatan Çelebi, “Çiğli Belediyespor takımı olarak öğrencilerime bir program verdim. Tabii bunları ne kadar uygulayabilecekler göreceğiz. Ancak yeme ye, yat, kalk bu şekilde sporcu kilo alır. Asıl önemli olan en azından evde imkanlar dahilinde sporunu yapabilirse kilo almayabilir. Süper Lig sporcularının imkanları daha iyi. Ancak Bölgesel Amatör Ligdeki takımların durumu oldukça iyi.  Peşinatı zar zor olan sporcular, maaş ve primlerle geçiniyordu. Şimdi onlarda durdu. Kulüpler zaten maddi çıkmazda, oyuncular tedirgin. Sözleşme bir yaptırım yok. Ligler haziranda bile başlasa seyircisiz oynanır. Seyircisiz de oynanırsa tadı yok. İnşallah bu korona virüs vakasından bir an önce kurtuluruz” dedi.

Futbol Federasyonunun özellikle Bölgesel Amatör Lig’le ilgili nasıl bir karar vereceğini camianın merakla beklediğini söyleyen genç teknik adam Çelebi, “Futbol Federasyonu bu ligleri Çarşamba ve Pazar oynatır. Ancak ilk 2 direkt çıkabilir. Hatta şöyle bir duyum aldık 3. Ligde düşme kalkacak. 3. Lig bir grup daha fazla olacak. İlk 2 sırada olan takımlar Futbol Federasyonu nezdinde girişimde bulunuyor. İnşallah adaletli kararlar alınır” dedi.

Bu haber 1421 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...