CHP’den Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarını protesto

22 Mart 2013 21:12

CHP, Diyarbakır’da Nevruz kutlamalarında hiçbir yerde Türk Bayrağının olmamasına tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, genel merkezi tarafından alınan kararla, CHP örgütleri olarak söz konusu durumu protesto etmek amacıyla parti binalarına Türk bayrakları asacaklarını belirterek, vatandaşları da bu tepkiye davet etti.

Şenol’un açıklaması şöyle: “Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan  AKP iktidarı ile gizli yapılan görüşmelerin sonucu olarak temsilcileri aracılığı ile Diyarbakır meydanında bütün Türkiye’ye silahlı unsurların geriye çekilmesini istedi ve siyasi mücadele yapacaklarını söyledi. Görüntü meydan okuma şeklindeydi. Siyasi mücadelenin  arkasında silahlar olduktan sonra değişen hiçbir  şey yoktur aslında. İstedikleri zaman silaha tekrar sarılmalarına hiçbir engel yoktur. O zaman bütün Türk milletini aldatmak niye? Terör örgütü kendisini dağıtmadan, silahlarını bırakmadan nasıl siyasi mücadele verecekmiş, nerede görülmüş böyle terörün yok edildiği. Hükümetle terör örgütünün arasındaki çirkin pazarlıklar halktan ve muhalefet partilerinden gizlenerek  oluşturulan son durum Türkiye’nin aleyhinde, PKK terör örgütünün lehine pozisyonlar yaratacaktır.

PKK, karşısında muhatap bulmuştur artık. AKP iktidarı Diyarbakır meydanında toplanan kalabalıktan görülecektir ki,   örgütün teslim olmak ya da tasviye etmekten çok örgüt arkasına kalabalığı  (nevruz için toplanmış olan) alarak gövde gösterisi yapmıştır. Hiçbir  yerde Türk bayrağı yoktur. Yazık…!

Bu oyunu bozmak yine Türk milletine düşecektir. PKK ile gizli pazarlıklar yapan AKP iktidarına gereken cevabı verecektir. Ülkemizi bu zor durumdan Türk milletinin azmi ve kararı kurtaracaktır.

CHP genel merkezimizin de aldığı kararla tüm CHP örgütleri binalarına Türk Bayrağı asıyoruz. Tepkimizi göstermek için tüm vatandaşlarımızın da  bayrak asmalarını istiyoruz.

 

Bu haber 699 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...