Isparta’da Ekmek Satışları Yüzde 30 düştü

21 Nisan 2020 17:52

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların evden çıkmaması ve bazı vatandaşların evde kendi ekmeklerini pişirmesi, lokanta ve tostçuların kapalı olması nedeniyle Isparta’da ekmek satışlarının yüzde 30 düştüğünü açıkladı.

Ürettikleri ekmeklerin çoğunu da bizzat fırınlarda sattıklarını, zira vatandaşların daha hijyenik olması açısından ihtiyacı olan ekmeklerini bakkal veya marketlerden çok bizzat fırınlardan aldıklarını ifade eden Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, ekmek satışlarının düşmesindeki bir başka nedenin de insanların koronavirüsten dolayı tedbirli olması dolayısıyla israf etmemelerinden kaynaklandığını söyledi.

BAŞKAN ERDEĞER; “FIRINLARA OLAN

RAĞBET AZALDI, EKMEK SATIŞLARIMIZ DÜŞTÜ”

Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Koronavirüs salgını nedeniyle eve kapanan vatandaşların, gerek hazır maya gerekse ekşi maya gibi yöntemler kullanarak kendi ekmeklerini kendileri pişirmelerinden dolayı fırınlara olan rağbetin azaldığını vurgulayarak; “Bilindiği gibi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve dolayısıyla ilimiz Isparta’da da Koronavirüs tehdidi tüm hızıyla sürmektedir.

“İNSANLAR EKMEKLERİNİ

KENDİ EVİNDE YAPIYORLAR”

Salgın nedeniyle vatandaşlarımız doğal olarak tedirginler. İnsanlar evden fazla çıkmak istemiyorlar. Market ve fırınlarda ekmek satışı şu anda yaklaşık yüzde 30 düştü. Bunun sebebi, insanlar evlerine un aldı, evde ekmek pişiriyorlar. İkinci sebebi, Lokanta, Tostçu gibi işyerleri kapalı olduğu için buralara verdiğimiz ekmekleri de artık vermez olduk” dedi.

“EKMEK SATIŞLARININ RAMAZANDA

ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Başkan Nuri Erdeğer, 24 Nisan'da başlayacak olan Ramazan Ayı'nda, ekmek satışlarının artacağını tahmin ettiklerini dile getirerek; “Ramazan kültürümüz farklı. Oruç tutanımız, tutmayanımız pideyi seviyor. İnsanların evde Ramazan pidesi yapma şansı fazla yok. O normal ekmek gibi değil, farklı bir hamuru, yapım şekli, farklı bir lezzeti var. O manada insanların fırınları tercih edeceklerini düşünüyorum. Belki bu Ramazan, geçmiş Ramazanlara göre biraz daha iyi olabilir fırın tezgahları açısından. Ancak marketlerde, bakkallarda satışlar düşük geçebilir” dedi.

 

 

Bu haber 1565 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...