TED Koleji arsasında son söz SDÜ Senatosu’nun

22 Mart 2013 21:15

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, TED Koleji arsası ile ilgili olarak hukuk kendilerine nasıl zemin hazırlıyorsa o şekilde davranacaklarını bildirdi. İbicioğlu, SDÜ’nün eğitim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarının bulunduğunu ve bunun için acil 10 binaya ihtiyaçlarının olduğunu savundu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, TED Koleji Okul Aile Birliği’nin açıklamalarının ardından düşüncelerini dile getirdi. Her türlü eğitim faaliyetini desteklediklerini açıklayan İbicioğlu, acil 10 binaya ihtiyaçlarının bulunduğunu açıkladı. Hiçbir eğitim kurumunun zarar görmesini istemediklerini aktaran İbicioğlu, TED Koleji’nin süre talebine yeşil ışık yakacaklarının sinyalini verdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İbicioğlu, şunları söyledi: “Isparta’nın ilim şehri olma açısından da çok uygun bir yaklaşım. Hepsinin arkasındayız. Burada yasalar yönetmelikler çerçevesinde oluyor. Türkiye bir hukuk devleti bu çerçevede gerekli çalışmalar ve görüşmeler yapılıyor. TED Koleji arsası ile ilgili sonuçta hukuk nasıl bize zemin hazırlıyorsa o şekilde davranışlarımız olacaktır. Bizim amacımız hiçbir eğitim kurumunun zarar görmemesi, hiçbir yerin kapanmaması, zarar görmesi değil. Ama takdir edersiniz ki ben öncelikle SDÜ’nün Rektörüyüm. Sonuçta görüşmelerimiz devam ediyor makul bir şekilde de ne olacaksa göreceğiz. Biz kararları senatoda görüşeceğiz. Yine son söz senatonundur.

EN ERKEN ŞEKİLDE 10 BİNAYA İHTİYACIMIZ VAR

Bizim erken zamanda 10 binaya ihtiyacımız var. Eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik olarak çalışmamız olacak. En son vardığımız karar istediğimiz fiyat ortaya çıkmasa satalım alacağımız ücreti fakülte binası yada konuk evi ile ilgili çalışmamız olabilir. Gerekirse yeni bir konuk evi yapma düşüncemiz var ama bunun için öncelikle yüksek fiyattan satabilirsek satalım. Eğer satamaz isek 8 tane turizm ile ilgili bölümü uygulamalı yerler olarak kullanabiliriz. Yani bir diğer alternatifimiz binaları turizm merkezi ve eğitim merkezi ve konukevini de oraya taşıyalım diye düşünüyoruz. Yada fakülte ve yüksek okulumuzu oraya taşıyalım dolayısıyla bu alternatiflerden bir tanesi olacak yeter ki orası bize kalsın, ihtiyacımız var çünkü.”

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...