“Adaletli bir sonuç bekliyoruz”

5 Mayıs 2020 17:34

BLT Türk ekranlarında yayınlanan Levent Doğan İle Spor Vakti’ne telefonla bağlanan  Bölgesel Amatör Futbol Ligi 10. Grup ikincisi Çiğli Belediyespor’da Başkan Deniz Çıtak, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Çıtak, yayında  Bölgesel Amatör Lig ve kulübü hakkında şu gelişmeleri anlattı:

“Hocamızı gördüğüm için çok mutluyum. Yabancılık çekmeyeceğim bu yayında. Çiğli Belediyespor’da 1 yıl önce yönetimi aldık. Belediye Başkanımızın tabiriyle Çiğli’yi spor kenti yapacağız. Bu sloganla yola çıktık. Çiğli Belediyespor sadece futbol takımı değil, bir spor kulübü. 12 branş ve 1600 sporcusu olan 50’nin üzerinde çalışanı olan bir spor kulübü.  Bu noktaya çok büyük emeklerle ve fedakarlıkla bu noktaya gelindi. 1960 yılında kurulan kulübümüz 1995 yılında Belediyespor oldu. 25 yıl boyunca hiçbir kuruma ve futbolcusuna bir  kuruş borcu olan bir kulüp. Futbola tutkun  mükemmel bir kent. Bizde bu mükemmel kentin hakkını dışarıda yedirmeyeceğiz. Nasıl algı yaparsa yapsın.

7 il takımıyla ilgili bu illerin nüfusuyla ilgili. Büyüklük nüfusla mı oluyor. Adalet herkese zaman. Adaletli bir sonuç bekliyoruz.

Şimdi Bilim Kurulunun bir tavsiye niteliğinde raporu var. Bu raporda kısaca futbol oynanamaz. Böyle bir ortam var.Çoğu amatör lig dahil çoğu lig oynanmayacak. Covid 19 dan dolayı bir travma atlatıyoruz. Dünya olarak büyük bir süreçten geçiyoruz.

Devletimizin ve Federasyonumuzun pozitif adımlar atmasını bekliyoruz. Federasyon şunun bir garantisini mi veriyor bu ligler oynansaydı Yalovaspor şampiyon olacaktı.  Yalovaspor’un hakkıdır. Mardin ve Siirt arasında, Yıldırım, Kütahya arada puan farkları çok az.

Eğer diğer illerin direkt çıkması adaletli olmaz.

Bunu Federasyon ve başka kurumlar keyfi kararlarla emeğimizi alamaz.

En azından 1 grup daha kurabilir. 4. Grup olabilir. İlk 2’yi alabilir. Bence en mantıklısı.

Yalovaspor’u da tebrik ederim. Yalova Başkanı bir açıklama yaptı. Görüşmelerimiz doğrultusunda birinciler direkt çıkacak. En iyi 6 takımda çıkabilir. Diğerleri ne olacak. Ben böyle bir şeyi kabul etmem. Çıkıyor olsak bile. Sadece kendimizi düşünmemiz olmaz. Isparta’yı ve Ceyhan’ı da ve diğer takımları düşürmemiz gerekiyor. 7 takım bir taslak hazırladı. Emek var.  Şehir takımı ve ilçe takımı diye bir zihniyet olmaz. Tekirdağ 40 puanı var. Karaman’ın 45 puanı var. Edirne’nin 41 puanı var. Puanla olacak bir şey değil.   1 senelik emek boşa gitmemeli. Bu kafadan bu zihniyetten kurtulmamız gerekiyor.  Çiğli’de hazırda bir stadımız var. Mütevazi ve çok yıprandı. Bir tane antrenman sahamız var. Basketbol  ve branş salonumuz var. 2 tenis kortumuz var. Belediye Başkanımızla görüşüyoruz şehrin nüfusu 200 bini geçti. Bir stat yakışır. Ve aynı zamanda sporculara desteklerimiz sürüyor.”

 

Bu haber 1403 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...