İyi tarım uygulamalarının ayak sesleri

22 Mart 2013 21:17

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, 2008'den bu yana devam eden ve 2012 yılı itibariyle ikinci aşaması başlayan ve proje kapsamında Eğirdir Gölü'nün üzerindeki tarımsal kirlilik baskısını azaltmak amacıyla iyi tarım uygulamaları çalışmalarında umut verici gelişmeler yaşandığını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Gelendost ‘ta, Eğirdir Gölünün dünü bugünü ve geleceği, değerleri, önemi, doğayla uyumlu yaşam ve iyi tarım uygulamaları konularında çocuk, kadın ve erkeklere eğitimler verildiğini açıkladı. Bu eğitimler kapsamında çiftçilerin hem Eğirdir Gölünün değerleri hakkında bilgi sahibi olduklarını hem de mart ayından itibaren 500 dekara çıkarılacak olan iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırma çalışmalarına hazırlandıklarını bildiren Şölen, “İyi yoldayız” dedi.

BAŞARININ SIRRI BİRLİKTELİK

Öte yandan Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı başarılarının sırrı verdi. Sarı, bütün yapılan çalışmaları köy halkı ile beraber yaptıklarından dolayı başarıyı yakaladıklarını belirtti.

İYİ TARIM UYGULAMALARI BİZİM GELECEĞİMİZ

Diğer taraftan Esinyurt Köyü Muhtarı Muammer Çetinkaya da iyi tarım uygulamalarının kendileri ve Eğirdir Gölünün geleceği olduğunu bu işe önder olmaya kararlı olduklarını açıkladı. Çetinkaya bu anlamda tüm kesimlerden destek beklediklerini söyledi.

TÜM ISPARTA’YA YAYMAYI PLANLIYORUZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şölen, Esinyurt Köyündeki bu iyi tarım hareketini tüm Isparta'ya yaymayı planladıklarını açıkladı. Isparta tarımının ve Eğirdir Gölünün değerlerini korumak ve tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Şölen, “Bu memleket bizim” dedi.

Yukarı Gökdere köyünün örnek çalışmaları olan modem sulama sistemleri, tahmin ve erken uyarı cihazları, Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait Soğuk hava depoları, seçme tasnifleme üniteleri ve köyün genel yapısı incelendi.

 

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...