“Telefonsuz yaşanır ama aç yaşanmaz”

8 Mayıs 2020 17:33

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Ziraat Odası’nı ziyaret etti, Oda Başkanı Müstahattin Can Selçuk ile birlikte Deregümü’de incelemelerde bulundu.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, tarımın ve tarımsal üretimin bundan sonra çok daha önemli hale geleceğini söyledi. Milletvekili Özel, dünkü temasları kapsamında Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk’u odasındaki makamında ziyaret etti. Çiftçiler ve üreticiler adına Ziraat Odası’na teşekkür eden Milletvekili Özel, tarımın önemine dikkat çekti. Koronavirüsten sonra tarımsal üretimin çok daha önemli hale geleceğini belirten Özel, şöyle konuştu:

“Bundan sonra tarım, köylü, çiftçi, tarımsal üretim daha da önemli olacak.

Bu salgını hep birlikte atlatacağız. Ama bu salgının bize öğrettiği bize göre çok önemli iki şey var. Birincisi temizlik ve hijyen. İkinci husus da bizim olmazsa olmazımız, çiftçilerimiz, üreticilerimiz, hayvancılarımız. Çünkü ülkemizin yeterli gıda stoku vardır, kimsenin endişe etmesine gerek yoktur’ derken bunu çiftçilerimize, üreticilerimize borçlu olduğumuzu biliyorum. Çiftçilik mesleğinin önemi gün geçtikte artıyor. Çünkü insan elektriksiz, telefonsuz uyuyabilir belki ama aç uyuyamaz. Yane her şeyden önce karnımızı doyurmamız gerekiyor. İşte bunu çiftçilerimiz yapıyor. Salgın bittikten sonra dünya eski dünya olmayacak. Bundan sonra tarım, köylü, çiftçi, tarımsal üretim daha da önemli olacak.”

Milletvekili Özel, daha sonra Ziraat Odası Başkanı Selçuk ile birlikte Deregümü Köyü’ne gitti. Muhtar Ali Toprakçı tarafından köy girişinde karşılanan Milletvekili Özel, 700 dönümde domates, 1000 dönümde de örtü altı karanfil yetiştiriciliğinin yapıldığı Deregümü’nün çalışkanlığını her zaman taktir ettiğini söyledi.

Muhtar Toprakçı da domates ve karanfil fidesi dikim çalışmalarının hızla devam ettiğini anlattı.

 

Bu haber 1390 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...