Isparta’nın fabrika gibi kadınları !

8 Mayıs 2020 17:34

Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Fatma Çevikbaş, başta kadın kooperatifleri olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyor. Pandemi sürecinde tüm kurslar ve dernek faaliyetlerine ara verilirken O, kursiyerleriyle birlikte evinden üretime devam ediyor.

Güneykent Gülderen Kadın Kooperatifi üyesi, usta öğretici Fatma Çevikbaş, tabiri yerindeyse fabrika gibi kadın. Gül bebeklerin icatçısı Çevikbaş, bununla kalmadı lavanta bebek, Senirkent bebeği, süper kahraman bebekler derken şirin bebeklerin üreticisi haline geldi. Huzurevi, KANSEV ve Zihinsel Engelliler Derneği’nde de gönüllü usta öğreticilik yapan Çevikbaş, evinde boş duran kadınlar için tavsiyelerde bulundu. Fatma Çevikbaş, şöyle konuştu:

EVİNDE MASKE DİKİYOR

“2016 yılında kurulda Güneykent Gülderen Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Şu an başkanımız Fahrettin Gözgün. Aynı zamanda Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisiyim. Gönen, Atabey, Eğirdir birçok halk eğitim merkezinin açtığı kurslarda hocalık yapıyorum. Şu an bu süreçte sanki çalışıyor gibi aynen devam ediyorum. Evde çalışıyorum. Eğirdir, Gönen, Atabey Halk Eğitim Merkezleri ile Isparta Belediyesi için gönüllü maske dikiyorum.

LAVANTA VE GÜL DESENLİ MASKE

KADEM’in doktor bebekler projesini yapıyoruz. Kuyucak Gül Kokulu Köy Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi için lavanta bebek ve maske imalatı gerçekleştiriyoruz. Lavanta ve gül işlemeli maskeler dikiyoruz. Kooperatif üyeleri Kuyucak’ta turlar geldiğinde kullanacaklar. Senirkent Kadın Girişimciler Kooperatifi için Senirkent bebeği yapıyoruz. Yoğunluk yaşıyoruz. Kursiyerlerim de evde çalışıyor. Hep birlikte çalışıyoruz. Birbirimize görüntülü telefon ile bağlantı kuruyoruz.

BAYANLAR BOŞ DURMAMALI

Bayanlar evinde boş durmasınlar. Maske yapabilirler, bebekler yapabilirler. Gül ve lavanta motifli maskelere talep çok. Antalya’dan talep geldi. Orada bir yer açılacakmış çalışanlar için maske talep ediliyor. İnsanlar evinde otururken maske dikebilirler. Can sıkılmaya aslında vakit yok. Birşeyler uğraşılırsa kimsenin canı sıkılmaz.

SÜPER KAHRAMAN BEBEKLER

KADEM’in doktor bebekler projesi Trabzon, Diyarbakır, Kayseri’deki hastanelerde sağlık çalışanlarına dağıtıldı. Doktorlara hediye edildi. Sağlık çalışanlarımız şu an çok önemli. Yaptığımız bebelerin adını süper kahramanlar koyduk. Çok ilgi gördü, talep gördü.

İNŞALLAH GÜL SEZONUNU YAŞARIZ

Gül bebeğe de talep oldu. Kuyucak, gül ve lavanta bebek istiyor. Gül turlarına, gül hasat sezonuna hazırlanıyorduk ama biranda böyle çıktı. Umutluyuz inşallah gül sezonuna bu süreç geçer. Gül bebeklerin hepsini satarız inşallah.”

Bu haber 1423 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...