Vatandaş bedava fidana hücum etti!

22 Mart 2013 21:18

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri dün Valilik ve Bölge Müdürlüğü önünde vatandaşlara ücretsiz ağaç fidanı dağıttı. Yağmura rağmen vatandaşlar ücretsiz fidana hücum etti ve yaklaşık 2 bin fidan 1 saat içinde tükendi.

21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri dün vatandaşa ücretsiz fidan dağıtımında bulundular. Valilik önü ve Bölge Müdürlüğü önüne getirilen kamyonların içinde verilen fidanlara ilgi oldukça yoğun oldu.

HEDEF 10 BİN FİDAN

Yetkililer fidan dağıtımının hafta boyunca devam edeceğini bildirdiler. Dün itibariyle 4 bin fidanın dağıtıldığını açıklayan yetkililer, hedeflerinin 10 bin fidan dağıtmak olduğunu söylediler.

VATANDAŞ YAĞMURA ALDIRIŞ ETMEDİ

Ardıç, Sedir, Selvi ve Çam fidanlarının dağıtımı sırasında yağan yağmur vatandaşa engel olmadı. Yaklaşık 1 saat içinde 2 bin ağaç fidanı tükendi.

İNSANLIK İÇİN ÖNEMLİ BİR HAFTA

Öte yandan Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, bu haftanın insanlık için önemli bir hafta olduğunu bildirdi. Kurum olarak toplumun hassasiyetini artırmak amacıyla fidan dikimi, fidan dağıtımı programları yaptıklarını belirten Yorulmaz, “Ne kadar isterlerse o kadar fidan vereceğiz. Vatandaşa ahlat, ardıç, çıtlık, yabani elma gibi fidanlar da vereceğiz” dedi.

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...