“Yeşile düşman değilim” dedi Belediye çalışmalarını örnek gösterdi

22 Mart 2013 21:25

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversite içinde kesilen ve kaldırılan ağaçlarla ilgili konunun Türkiye’de ve dünyada hiç uygulanmayan bir şeymiş gibi algılanmaması gerektiğine değindi. İbicioğlu, “İstanbul’da ve Ankara’da bu tür şeyleri çok sık görürsünüz. Sabah bir kalkarsınız, kocaman bir ağaç görüverirsiniz. Başka bir yerden taşınmış gelmiştir. Belediyeler çok sık yapar bu işi” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Mükemmeliyet Merkezi için taşınan ağaçlar konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

16 MİLYONLUK PROJE

Ağaçların taşınmasıyla ilgili daha önce yaptıkları açıklamaları yineleyen Rektör İbicioğlu, “DPT ve Kalkınma Bakanlığı 2,5 yıl önce gelmiş, üniversiteyi araştırmış ve bu iş için en uygun yer olan yeri tespit etmiş. Tüm mimari projeleri çizilmiş. Şimdi Kalkınma Bakanlığı ve DPT diyor ki, bu projeyi buraya yaparsan sana 16 Milyon TL’lik yatırım sağlarım. Isparta’ya teşvik yok, yatırım yok diye tartışmaların yapıldığı bir dönemde, ben bu projeyi geri çevirmem” dedi.

3 MİSLİ ALAN AĞAÇLANACAK

Ağaçların Orman Bölge Müdürlüğü yetkileri tarafından incelendiğini ve taşınmasında mahsur görülmediğini de anlatan Rektör İbicioğlu, “Biz ağaçları itlaf etmiyoruz. Ağaçların yüzde 90’u taşınacak. Başka yere dikilecek. Ben bu alanla ilgili de 3 misli alanın ağaçlandırılması talimatını verdim. Burada bir yanlışlık yok. İstanbul’da özel bir üniversite gitti ormanın göbeğine kuruldu. Burada öyle bir durum da yok” ifadelerini kullandı.

BİR ÇOK ÖRNEĞİ VAR

Konunun Türkiye’de ve dünyada hiç uygulanmayan bir şeymiş gibi algılanmaması gerektiğine işaret eden Rektör İbicioğlu, “Bakın İstanbul’da ve Ankara’da çok sık görürsünüz. Sabah bir kalkarsınız, kocaman bir ağaç görüverirsiniz. Başka bir yerden taşınmış gelmiştir. Belediyeler çok sık yapar bu işi” dedi.

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...