MARİM projeleri sonuçları özel sektör tarafından uygulamaya konuluyor

23 Mart 2013 12:27

Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde sonuçlanan çalışmaların çıktılarına özel sektörün ilgisi giderek artmaktadır. MARİM’de 5 yıldır yürütülen ve birim alandan daha fazla fidan üretimini hedefleyen topraksız fidan yetiştiriciliği projesinden oldukça iyi sonuçlar elde edildi. Bu çerçevede Gülbudak Tarım İşletmelerinden Hasan İNCE ve Hasan AKDENİZ “Topraksız Fidan Yetiştiriciliği” projesinin uygulamalarını yerinde görmek ve proje hakkında ayrıntılı bilgi almak amacı ile MARİM’e ziyarette bulundular.

Proje hakkında bilgi veren Zir.Yük.Müh. Hüseyin Akgül yürüttükleri proje sayesinde dekarda üretilen fidan sayısının 5000 adetten 20000 adete kadar arttırılabildiğini belirtti. Bu sayede küçük alanlarda daha fazla fidan üretiminin mümkün olduğunu belirten Akgül, yaptığı açıklamada “projede ayrıca otomasyon sistemleri ile sulama ve gübreleme yapılabildiğinden işçilik minimuma inmektedir. En önemlisi de fidanlık kaynaklı hastalık ve zararlıların yayılmasına engel olunmaktadır” dedi. 

Gülbudak Tarım İşletmeleri yetkilileri bu tür çalışmaların ülke ekonomisi içinde önemli olduğunu ve kendilerinin de alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra MARİM konu uzmanlarından gerekli teknik desteği alarak topraksız fidan yetiştiriciliğine başlayacaklarını belirttiler. 

 

 

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...