Esnaf Odaları Birliğinden esnafa dezenfekte hizmeti

9 Haziran 2020 15:25

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde esnafa ait işyerlerini dezenfekte edecek 8 kişiden oluşan ekip kuruldu. Ücretsiz olarak işyerlerine dezenfekte hizmeti verecek olan ekipler çalışmalarına taksilerden ve taksi duraklarından başladı

Normalleşme süreciyle birlikte hijyen kuralları çerçevesinde esnafa ait işyerlerini dezenfekte etmek amacıyla Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde özel ekip oluşturuldu. 8 personelden oluşan 4 ekip, 4 adet ULV cihazıyla birlikte işyerlerini dezenfekte etmeye başladı.  Esnafa ücretsiz verilecek dezenfekte hizmetine taksi ve taksi duraklarından başlandı. Taksiler ve taksi durakları dezenfeksiyondan geçirildikten sonra, taksici esnafına Birlik tarafından hazırlanan maske dağıtıldı. Ayrıca taksi şoförleri, taksi durakları ve müşterilerin alması gereken önlemlere ilişkin tedbirleri içeren broşürler de dağıtıldı.

BAŞKAN TURAL: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural,  koronavirüs salgını çıktığından bu yana Esnaf Odaları Birliği ve oda başkanları olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya özen gösterdiklerini söyledi. Başkan Tural konuyla ilgili değerlendirmesinde “Normalleşme süreciyle birlikte birliğimiz bünyesinde dezenfekte ekibi kurduk. Bu kapsamda 4 dezenfeksiyon (ULV) makinesi aldık. 8 kişiden oluşan ekip oluşturduk. Karaağaç Pazarında dezenfektan stantları kurmuş ve maske dağıtımı yapmıştık. Bugünden itibaren de  esnafımıza ait  tüm işyerlerinde dezenfekte çalışmasına başlandı. Hafta sonuna kadar işyerlerimizi bitirdikten sonra ilçelerimize de bu hizmeti vereceğiz.  Bugün taksilerimizi dezenfekte ediyoruz. Ayrıca esnafımıza broşür ve maske dağıtarak, hijyen kurallarına uyulması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın ilimizde taksilere gönül rahatlığıyla binebileceklerini belirtmek istiyorum.  Sayın Cumhurbaşkanımızın her konuşmasında belirttiği gibi maskemizi her zaman takalım, sosyal mesafemizi koruyalım ve hijyen kurallarına uyalım. Eğer kurallara uyarsak sağlıklı günlere çabuk ulaşabiliriz. İlimizde tüm taksici esnafımızın kurallara uyduğunu söyleyebilirim” dedi.

 

 

Bu haber 1329 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...