Şehir kampüsümüzü Isparta halkı ile birlikte inşa edeceğiz

9 Haziran 2020 15:29

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, eski Devlet Hastanesi ile eski Doğumevi Hastanelerinin bulunduğu 50 hektarlık 2 yerleşkede 3 yılda 50 milyon TL’lik bir yatırım yapılacağının altını çizdi. Devlet imkanlarının tek başına yeterli olmadığının altını çizen Prof. Dr. Diler, “Isparta halkımızın destekleri ile hastaneler kampüsünü tamamlayacağız ve en az 10 bin öğrenci ile orada konuşlanacağız” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, herkesin merakla beklediği hastaneler kampüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Diler, eski Devlet Hastanesi ile eski Doğumevi Hastanesi’nin bulunduğu 2 yerleşkede 3 yılda 50 milyon TL’lik yatırım yapılacağını anlattı. Diler, “Isparta halkı ne kadar çok desteklerse o kadar hızlı o bölgede konuşlanırız” dedi.

ŞEHİR İLE İÇ İÇE OLACAĞIZ

ISUBÜ Rektörü Diler, şu açıklamalarda bulundu:

Eski Devlet Hastanesi ve eski Doğumevi’nin olduğu 40 hektarlık 2 kampüs üniversitemize tahsis edildi. Biz de hızlı bir şekilde o kampüsleri ele aldık. Şehir ile iç içe olmak istiyoruz. Bu anlamda Orman Bölge Müdürlüğü yanında rektörlüğümüzün konuşlanmış olmasından çok mutluyuz. Şehirle bütünleşik bir üniversiteyiz. Bu anlamda hastaneler kampüsünü tahsis almaktan çok mutluyuz. İnşaat çalışmalarına başlıyoruz. İlk olarak eski Devlet Hastanesi kampüsünde merkezi derslikler yapacağız. TBMM Başkanvekilimiz Süreyya bey ile birlikte Naci Ağbal beyi ziyaret ettik. Ek bütçe ayırdılar. Bu bütçe aktarıldıktan sonra temel atacağız.

ISPARTA HALKININ DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Ancak tek başına devlet bütçesi ile olmaz. Halk ne kadar sahiplenirse oraya o kadar çok erken gideriz. Teknoloji Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Uzaktan Eğitim MYO ve Teknik Bilimler MYO’muzu taşımayı düşünüyoruz. Okul isimleri değişebilir. Önemli olan biz orada 10 bin öğrenci ile konuşlanacağız. 3 yıl içinde bu taşınmanın gerçekleşmesini hedefliyoruz. Mahalle esnafımız da bize destek veriyor. Çok değerli iş insanlarımız eğitim kurumumuza bağış yapmaktan mutlu oluyorlar. Annesinin, babasının ismini veriyor. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği adıyla bir dernek kuruluyor. 5-6 kişilik bir ekip bu çalışmayı yürütüyor. Isparta’nın hayırsever iş insanlarına ulaşıp, katkı toplayacaklar. Oradan da gelecek katkılar ile 2 yıl i içinde çok güzel bir üniversite kampüsünü açmış olacağız.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI ESKİ DEVLET

HASTANESİ KAMPÜSÜNDE YOĞUNLAŞACAK

70 yıllık taş binamız var. Alan çok geniş. Orada merkezi derslikler planlıyoruz. Doğumevi tarafına atölyeler kuracağız. Su Ürünleri Fakültesi’ni eğer taşırsak havuzlarımız orada olacak. Eski Sağlık Koleji yurt binasını yıkacağız. Çünkü sağlam değil. Doğumevi hastane binası kalacak, güçlendirme yapacağız. Yeni binaları taş binanın olduğu alanda yapacağız. Sosyal donatılar, spor salonları, cami olacak. Orada bir yaşam merkezi ortaya çıkacak. Isparta Belediyesi, orada ciddi bir yol çalışması yapmak zorunda kalacak. İki kampüs arasında hem araç hem yaya için üst geçit yapılması gerekecek. Şimdiden gerekli altyapı çalışmaların planlanması gerekiyor. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyorum. Oradaki 2 arsayı eğitim alanı olarak tescillediler."

 

 

Bu haber 1380 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...