Vali Seymenoğlu Eğirdir’e yapılan yatırımları inceledi

12 Haziran 2020 16:03

Isparta Valisi Sayın Ömer SEYMENOĞLU, Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK’in daveti üzerine ilçemize geldi ve gün boyu bir dizi incelemelerde bulundu. Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK sayın Valimizin programının tamamına katıldı.

Vali SEYMENOĞLU, Bademli Köyünde Arazi Tipi Güneş Enerji Santralini (GES), Ana Meyve kiraz işleme ve paketleme tesislerini, Balkırı Köyünde sıcak asfalt çalışmalarını, Eğirdir Belediyesine ait elektrikli tekneyi ve Sorkuncak Köyünde de lavanta bahçelerini inceleyerek bilgi aldı.

Kırsal kalkınmanın en önemli yapı taşını oluşturan köylerimizde yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bu yatırımlardan biri de Eğirdir ilçesi Bademli Köyüne yapılan Arazi Tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES). Tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketimi giderlerinin karşılanması için  Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sunulan proje,  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek hayata geçirildi.

4.200 metrekarelik arazide 768 güneş paneliyle işletmeye alınan tesiste Vali Ömer SEYMENOĞLU incelemelerde bulundu. Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK’ten GES hakkında bilgi alan Vali SEYMENOĞLU tesisin çiftçiler için çok faydalı bir yatırım olduğunu söyleyerek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Ziyaretin bir sonraki durağı Ana Meyve kiraz işleme ve paketleme tesisleri oldu. Tesiste, gelen kirazların boylaması ve paketlenmesi yapılmaktadır. Vali SEYMENOĞLU kirazların geçtiği tüm aşamalar hakkında tesis yetkililerinden bilgi aldı.

Vali SEYMENOĞLU, Isparta İl Özel İdaresinin sıcak asfalt programı kapsamında bulunan ve asfalt kaplama çalışmaları devam eden Balkırı Köyüne giderek yoldaki çalışmaları yerinde inceledi. Korona virüsle mücadele kamu yatırımlarına engel olmadı. Planlan tüm yatırımlar ve hizmetler hayata geçiriliyor. Vali SEYMENOĞLU, her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir şekilde sıcak asfalt çalışmalarına devam eden İl Özel İdaresi çalışanlarına kiraz ikramında bulunarak kolaylıklar diledi.

Elektrik enerjisiyle çalışan teknede incelemelerde bulunan Vali SEYMENOĞLU, güneş panelleri ile beslenen ve akünün tam dolu olması halinde 10 saate kadar gölde gezi yapabilme imkanına sahip tekne hakkında bilgi alarak teknenin Eğirdir Turizmine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Daha sonra alternatif turizm adına Sorkuncak Köyünde, yaklaşık 50.000 kök lavanta dikimi gerçekleştirilen, 94 dönümlük lavanta bahçesinde incelemelerde bulunan Vali SEYMENOĞLU, Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapımına devam edilen Tarımsal Amaçlı Uygulamalı İmar Planı çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.

Planlama alanı içerisinde 442,1 dekarı lavanta bahçesi, 227,3 dekarı Mera alanı, 19 dekarı Eko turizm alanı, 3 dekarı otopark, 35 dekarı Fuar Panayır Festival alanı, 58 dekarı seyir tepesi, 12 dekarı tarım ve hayvancılık tesisi (arıcılık) alanı olarak planlanması düşünülmektedir.

 

 

Bu haber 1360 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...