15 bin öğrenci SDÜ’yü tercih etti

23 Ağustos 2012 18:46

Tanıtım çalışmaları sonuç verdi, ilk etapta 15 bin öğrenci SDÜ’yü tercih etti, ek yerleştirmeler ve kontenjanlarla birlikte bu sayının 17 bini geçmesi bekleniyor. Geçen yıl SDÜ’ye 13 bin öğrenci kayıt yaptırmıştı, öğrenci sayısı 60 bini zorluyor

 

Süleyman Demirel Üniversitesi artık Türkiye’ye marka durumunda. Türkiye’nin dörtbir tarafından öğrenciler SDÜ’yü tercih ediyor ve tercih sıralarının ön sıralarına yazıyor. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun tanıtım çalışmaları, SDÜ’yü ve Isparta’yı sürekli yerel, bölgesel ve ulusal kanallarda anlatması ve bilimsel çalışmalar sonucunu verdi.

Türkiye’de üniversite sayısının artmasına, yeni bölümlerin açılmasına, bazı üniversiteleri tercih eden öğrenci sayısında azalma yaşanmasına rağmen SDÜ için tam tersi olumlu gelişmeler yaşanıyor. SDÜ’nün yerleşme oranında Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu öğrenildi.

Bu yıl SDÜ’yü 15 bin 400 öğrenci tercih etti. SDÜ için ayrılan 17 bin 400 kontenjanın 2 bin 400’ü boş kaldı. Bu kontenjanların da ek yerleştirme ile dolması bekleniyor. SDÜ Türkiye genelinde en fazla kontenjan verilen 5. üniversite olmasına rağmen, tercihte hiçbir sorun yaşamadı.

Geçen yıl SDÜ’yü 12 bin 850 öğrenci tercih etmesine karşılık, bu sayı ek yerleştirme ve kontenjanlar hariç 15 bin 400 olarak gerçekleşti. Bir önceki yıla göre Süleyman Demirel Üniversitesini 2550 öğrenci daha fazla tercih etti.

Ek yerleştirme ve kontenjanlarla birlikte bu yıl SDÜ’yü tercih eden öğrenci sayısının 17 bini bulacağı ve bir önceki yıla göre tercih sayısının 4 bin 500 dolayında artacağı belirtiliyor.

2011 – 2012 eğitim – öğretim yılında 9000 öğrenci mezun eden SDÜ’ye 17 bin öğrencinin kayıt yaptırması ile öğrenci sayısı 8000 daha artacak. Böylece SDÜ’nün öğrenci sayısı 60 bini zorlayacak. SDÜ’de Fakülteleri 5 bin 900, yüksek okul ve meslek yüksek okulları ise 9 bin 500 öğrenci tercih etti.

Türkiye’de yeni üniversitelerin açılması, özel ve devlet üniversitelerine yeni bölümlerin açılmasına rağmen, SDÜ’ye ilginin yüksek olmasına neden olarak; ünivesitedeki bilimsel çalışmalar, akademik kadro, bilimsel alt – yapı, sosyal ve kültürel imkanlar, tanıtım çalışmaları ve ulusal medyada yayınlanan haberler, huzur ve Isparta’nın yaşabilir kentler arasında ilk sıralarda yer alması gösteriliyor.

 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...