Diyanet’ten ‘Yaz Tatili’ Umre Turu

25 Mart 2013 17:08

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 2013 yılı umre organizasyonları kapsamında, Öğretim Görevlisi, Öğretmen, öğrenci ve aileleri ile merkez ve taşrada görev yapan Diyanet İşleri personeli ve 1. derece akrabalarının katılacağı 12 günlük 2 tur halinde "yaz tatili" umre turu düzenlenecek.

Söz konusu turlara katılmak isteyenler, ekte gönderilen program dahilinde ilgili bankalara süresi içerisinde ücretlerini yatırarak il ve ilçe müftülüklerimiz aracılığı ile kayıtlarını yaptırabilecekler.
Konu ile ilgili olarak yapılan duyuruda, şöyle denildi: “Başkanlığımızca, 2013 yılı umre organizasyonları kapsamında, Öğretim Görevlisi, Öğretmen, öğrenci ve aileleri ile merkez ve taşra teşkilatımızda görev yapan personelimiz ve 1. derece kan/sihri akrabalarının (anne, baba, eş, çocuklar, eşin anne ve babası) katılacağı 6 gün veya gece Mekke, 6 gün veya gece Medine olmak (kere toplam 12 günlük 2 tur halinde "yaz tatili" umre turu düzenlenecektir.
ÖĞRENCİ, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ/ÖĞRETMEN VE EŞLERİ İLE BAŞKANLIĞIMIZ
PERSONELİ VE BİRİNCİ DERECE YAKINLARI İÇİN HAZIRLANAN
12 GÜNLÜK UMRE PROGRAMI
(6 gün veya gece Mekke, 6 gün veya gece Medine)
Mekke'de İkamet : Süreyhi, İstanbul Plaza, Ankara Plaza, Sakaf, Gırrane Atlas-2, Cüheni,
Burcu Mustafa, Laba ve aynı standarttaki binalar. (Not: Mekke'de hareme ulaşım servislerle sağlanacaktır.)
Medine'de İkamet : Diyar-ı Marmara, Selam Marmara, Kasr-ı Halil, Bedir Gamame,
Menazil Esvaf ve aynı standarttaki binalar.
BEBEK VE ÇOCUK ÜCRETLERİ
00-02 YAŞ (0-24 Ay) : 110 EURO 03-05 YAŞ (25-60 Ay) : 510 EURO 06-12 YAŞ (61-144 Ay) : 2 KİŞİLİK 715 EURO
3 KİŞİLİK 685 EURO
Not: 00-05 Yaş (0-60 Ay) arası çocuklar için otellerde müstakil yatak verilmeyecektir. 06-12 Yaş(61-144 Ay) arası çocuklar için otellerde müstakil yatak verilecektir. Çocuk kayıtlarında yaş hesaplamaları programda belirtilen Türkiye'den gidiş tarihi dikkate alınarak hesaplanmaktadır.
ÜCRETİN YATIRILABİLECEĞİ BANKALAR
T.Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, T.Halk Bankası, Akbank A.Ş., Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Asya Katılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Karnım Bankası A.Ş. ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
VERİLECEK HİZMETLER :
Mekke - Medine Ev Kirası
Sabah Kahvaltısı, Akşam Yemeği (Tabldot)
Cidde - Mekke - Medine arası ulaşım
Uçak Bilet Ücreti
Vize Ücreti
Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri
VERİLECEK MALZEMELER :
El Çantası (Pasaport, kitap vs. taşımak için)
Hicaz Albümü
Siyer Kitabı
Umre Rehberi
Umre Duaları
Tavaf ve Say Duaları
Kutsal Yolculuk Umre CD'si
Umre Not Defteri ve Kalem S Seccade, Teşbih ve Terlik Kılıfı
KAYIT İÇİN İZLENECEK YOL VE İSTENEN BELGELER :
1- Yukarıda belirtilen umre programına katılmak isteyen öğretim görevlisi, öğretmen ve öğrenciler öncelikle müftülüğe giderek belgelerini ibraz edecekler ve müftülükten alacakları, bankaya hitaben yazılmış bir yazı ile ücretlerini yatıracaklardır. İlgililere ait belgenin 1 nüshası müftülüklerde hıfz edilecektir.
Öğrenci olarak kayıt yaptırabilmek için 13-27 yaş grubunda olma şartı aranacaktır,
2- Öğrenci velisi, öğretim görevlisi ve öğretmen eşleri ile teşkilatımız personeli ve 1. derece kan/sihri akrabaları (anne, baba, eş, çocuklar, eşin anne ve babası) müracaatlarını tercih ettikleri tura ait banka kodu ile Türkiye Diyanet Vakfi Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretlerini yatıldıktan sonra kendilerine en yakın il veya ilçe müftülüğüne ya da elektronik ortamda http://hac,diyanet.gov,tr adresinden "umre bilgi giriş programından kendileri yapabileceklerdir.
Umre ücretini yatıranlar müftülüğe uğrayarak 2013 yılı umre müracaat ve kayıt form dilekçeyi 2 nüsha halinde dolduracaklar ve aşağıdaki belgelerle birlikte bir nüshasını ilgili müftülüğe teslim: edeceklerdir.Ayrıca kendilerinden;
3- Katılacağı tur tarihi itibarîyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan çipli veya cipsiz pasaport
(Pasaportu kişiler kendileri çıkartacaklardır)
4- 4x6 ebadında her birinin arkasına; umre yolcusunun T,C. Kimlik numarası., adı, soyadı ve ili yazılı olan 2 adet vesikalık fotoğraf,(Pasaportu eipli olanlardan fotoğraf istenmeyecektir)
5- Seyahat ücretinin yatırıldığım gösterir banka dekontu,
6- Aşı kartı (Menenjit ACW 135Y),
7- 45 yaşından küçük olup eşleriyle birlikte gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,
8- 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkekler için, birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan akrabalık belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı) birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülüklerden temin edilebilecek örneğe uygun olarak noterden alacakları muvafakatnanıe ve taahhütname ( Suudi Arabistan Büyükelçiliğinden/Konsolosluğundan vize alma* için geçerlidir)
9- 40 kişilik öğrenci grubu oluşturan; Öğretmen/Öğretim görevlisi,
Kur'an Kursu Öğretmeni veya Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden,
ulaşımı, iaşe ve ibatesi Başkanlığa ait olmak üzere grubun başında sorumlu olarak götürülecek, kendilerinden herhangi bir ücret alınmayacağı gibi harcırah ödemesi de yapılmayacaktır.
10- Sorumlu olarak gidecek öğretmenler İl ve ilçe müftülüklerince sisteme girilecek ve tahsil/meslek bölümüne din, görevlisi, teklif edilen görev bölümüne sorumlu, teklif türüne ise umreci topladı olarak girilecektir.
NOT: 1-Öğlencilerden (13-27 yaş grubunda olanlar) Suudi Arabistan'a gidiş esnasında yanlarında öğrenci belgesi bulundurulması zorunludur.
2- Ü ve ilçe müftülükleri bu turlara ait oda yerleşimlerini son müracaat tarihinden sonra yapacaklardır”.

 

 

Bu haber 1244 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...