Kuyucak Köyünde ‘Mor Turizm’ başladı

26 Haziran 2020 18:00

Isparta’da lavanta kokulu köy olarak bilinen Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyü,  geçtiğimiz yıl 1 milyona yakın kişinin ziyaret ederek lavanta bahçelerinde hatıra fotoğrafı çektirdiği ve unutulmaz zamanlar geçirdiği köyde tüm hazırlıklar yeni sezon için yapıldı.

                Köy halkı, lavanta suyundan , dondurmasına, cilt bakım ürünlerinden hediyelik ürünlere kadar bir çok ürün ise satışa sundu. Turlar ise yavaş yavaş gelmeye başladı. Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesinden turistler lavanta bahçelerine gelerek anı ölümsüzleştiriyor.

                Lavanta tarlaları doğal fotoğraf stüdyolarına dönerken özellikle Temmuz ayında profesyonel fotoğrafçıların da Kuyucak’a akın etmesi bekleniyor.

DOĞAL STÜDYOLAR SEZONA HAZIR

                Kuyucak Köyü Muhtarı Gürol Yılmaz, lavantaların mor renk almaya başladığını ve sezonun açıldığını söyledi. Korona virüs dolayısıyla tüm önlemleri almaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, kent büyükleriyle de sürekli iştişare halinde olduklarını söyledi. Turist ve misafirler için asfaltlanma ve diğer çalışmaların yapıldığını bildiren Muhtar Yılmaz, “Köy halkımız standlarını kurdular. Bakım malzemelerinden ve hediyelik eşyalara kadar tüm ürünlerimiz de var.  Özellikle turistler ve misafirler fotoğraf çektirmek için Kuyucak’a geliyorlar. Köyümüzde pandemi sürecinde önceliğimiz hijyen olup, gelen misafirlerimizin mutlaka maske takmaları arzulanıyor. Ayrıca 82 pansiyonumuz var. Ayrıca karavanlar ve çadırlar içinde yerlerimiz var” dedi.

MALAZGİRT RUHU

KUYUCAK’TA

YAŞAYACAK

Kuyucak Köyü Muhtarı Gürol Yılmaz, bu sezon Türkiye’de sadece Bitlis Ahlat’ta bulunan Manas Çadırı’nın benzerinin Kuyucak’ta kurulduğunu ve  yakında faaliyete geçeceğini söyledi. Muhtar Yılmaz, “Lavantalarımız mor renk almaya başladı. Satış standları 30 Haziran’dan itibaren faaliyete geçecek. Türkiye’de sadece Bitlis Ahlat’da bulunan Malazgirt ruhunu yaşatmak için kurulan Manas Çadırı’nın ikincisi Keçiborlu Kuyucak Köyü’nde faaliyete geçiyor ” dedi.

Kuyucak Köyü Muhtarlığı, satış stantlarını madde bağımlısı gençlerin tedavi gördüğü UYUMDER’de yapıldı.

Bu haber 1573 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...