Sümeyye Barbaros WUSHU Türkiye Şampiyonu

26 Mart 2013 16:52

Ispartalı Sümeyye Barbaros Alanya da yapılan gerçekleştirilen Türkiye büyükler ve gençler sanda ve kinda wushu şampiyonasında büyük bayanlarda Türkiye birincisi olarak tarihi bir şampiyonluğa imza attı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde 13- 17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye büyükler ve gençler sanda ve kinda wushu şampiyonası sona erdi. Atatürk spor salonunda yapılan Şanpiyonaya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı ve Uluslar Arası Dünya Wushu Federasyonu yönetim kurulu üyesi Abdurrahman Akyüz, Wushu federasyonu başkanı Mehmet zeki akıncı katıldı.

SÜMEYYE TARİHE GEÇTİ

Bu arada kickboks il temsilcisi Ali Gülseverin öğrencisi Sümeyye Barbaros, 56 kilo da büyük bayanlarda Türkiye şampiyonu oldu. Barbaros, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek milli takıma çağırılacak. Wushu da Isparta’nın ilk şampiyonu olan Barbaros ülkemizi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil edecek.

TEŞEKKÜR ETMEYİ UNUTMADI

Bu arada Sümeyye Barbaros, gururlu ve mutlu olduğunu söyleyerek antrenörü Ali Gülsever’e ve ailesine teşekkür etti. Isparta’nın bu daldaki gururu olacağını ve daha yolun başında olduğunu söyleyen Barbaros başarısını inançlı olmaya programlı çalışmaya borçlu olduğunu ifade etti.

SÜMEYYE YETENEKLİ BİR SPORCU

Kickboks İl Temsilcisi Ali Gülsever ise sporcusunu kutlayarak Whushuda tarihi bir başarıya imza attığını söyledi. Sümeyye barbarosun yetenekli bir sporcu olduğunu belirterek “hem boks, hem kickboks hem de whushu da yetenekli bir sporcu üç dalı birden yapan ender sporculardan biri Sümeyye’den oldukça umutluyum milli takımda şampiyonalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum ‘’dedi.

BABADAN TAM DESTEK

Şampiyon sporcunun babası Mehmet Barbaros ise kızı ile gurur duyduğunu belirterek ”kızım hem imam hatipte okuyor hem hafızlığa çalışıyor hem spor yapıyor hem milli görüş teşkilatında şehrine ülkesine hizmet eden birisi olarak  ailece her zaman yanında olduk bu nedenle mutluyuz gururluyuz.ayrıca yurtdışında Avrupa ve dünya şampiyonlarında  ülkemizi temsil edip türkün gücünü Osmanlının torunu olduğunu ispat edecek inşallah  Kendisine güvenimiz tam inşallah ay-yıldızlı forma ile çok daha iyi başarılara imza atacaktır, ben onun hem babasıyım hem de koçuyum.bizim tek isteğimiz başarılı sporcuların elinden tutulması değer verilmesi ,bakanlık valilik ve belediye başkanlığı tarafından maddi ve manevi destek görmek istiyoruz,sponsor bulamıyoruz kendi imkanlarımızla başarılarımızı devam ettirmeye çalıyoruz ancak bu bize ağır geliyor” diye konuştu.

 

Bu haber 3007 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...