“UMUTLARIMIZ ARTIK BURANIN BİTECEĞİ YÖNÜNDE”

10 Temmuz 2020 18:01

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM inşaatının 22 yıldır Isparta için adeta yılan hikayesine döndüğünü ve bu süreçte basının haber malzemesi haline geldiğini belirterek; “Bugün burada, şehrimiz için adeta yılan hikayesi haline gelmiş bir inşaatın artık ‘burası bitecek’ umutlarının her geçen gün arttığı bir ortamda birlikteyiz. Bu bizi son derece mutlu etmektedir.

Burası 52 bin metrekarelik bir alana sahip bir yapıdır. Burada geçmiş yıllarda Isparta’mızın kültürünü yansıtan Çarşamba Pazarı kuruluyordu. Bu pazarda peynir satış yeri ayrı, zeytin satış yeri ayrı, sebze – meyve satış yeri ayrı, yoğurt pazarı ayrı bir şekilde hizmet veriyordu. Pazarın üst bölümünde ise Toptancı Hali ve Balık Pazarı vardı. Kısacası burası Isparta halkının her türlü ihtiyacını görebildiği bir alandı.

Daha sonra buraya modern bir yapı için çalışmalara başlandı. Fakat, ardından gelen ayarsız kararlar ve yapılar, mahkeme süreçleri derken burası 22 yıldır bitirilemedi. Isparta halkı burası için ‘bıktık usandık artık’ ‘yılan hikayesine döndü’ sözleriyle tepkilerini dile getirmeye başladı.

“ARAYA ÇETİN KIŞ ŞARTLARI

VE KORONAVİRÜS GİRDİ”

Ancak, biz göreve geldikten sonra buranın mutlaka bitirilmesi gerektiği noktasına çalışmalara başladık. İlk olarak geçtiğimiz Ocak ayında TMSF Başkanımız sayın Muhiddin Gülal beyi ilimize getirdik ve burası ile ilgili sözleşmemizi imzaladık. Fakat, kış çetin geçti ve inşaat çalışmalarına başlanamadı. Ardından, tüm dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen Koronavirüs pandemisi başladı. Dolayısıyla bir gecikme oldu. Şimdi ise iş zamanı ve verdiğimiz sözleri yerine getirme zamanı diyoruz ve pandemiye rağmen gerekli tedbirleri alarak burada inşaat çalışmalarını başlattık.

“BOYAMASI

SADECE 6 AY SÜRER”

Burası öyle basit bir yapı değil. 52 bin metrekare alan üzerine kurulu 161 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan devasa bir yapı. Burayı boyamaya kalksanız sadece boyamak 6 ay sürer. Ancak, biz olabildiğince çok işçiyle bu işi bitireceğiz. 125 işçi ile çalışmaları başlattık. Allah’ın izniyle Muhiddin Başkanımızla birlikte burayı bitireceğiz. Bu konuda her türlü desteği veren ve bizi yalnız bırakmayan Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Kendileri bu programa geleceklerdi. Ancak, TBMM’deki yasa görüşmeleri nedeniyle gelemediler.

“İLK OLARAK KÜLTÜR

MERKEZİ TAMAMLANACAK”

Biz görevi gelir gelmez buranın inşaatına Cami bölümünden başladık ve orayı geçen yıl bitirerek camimizi ibadete açtık. Şimdi ise, Muhiddin Başkanıma rica ettim burada inşaatı Kültür Merkezinden başlaması için. Kendileri beni kırmadılar sağolsunlar. Şimdi kısa zamanda buradaki Kültür Merkezi bitirilecek. Bilindiği gibi, buradaki Kültür Merkezi 7500 metrekare büyüklüğünde. İçinde 2 Konferans Salonu, 2 Tiyatro ve Opera Salonu ve 4 Cep Sineması var. Kültür Merkezinin tamamı Belediyemize ait. Allah’ın izniyle bir yıl içinde yani 2021 yılının Ağustos ayına kadar burayı bitireceğiz” dedi.

“HALKIMIZ TAŞIN ALTINA ELİNİ DEĞİL YÜREĞİNİ KOYANLARI ÇOK İYİ BİLİYOR”

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; Isparta’nın yıllardır belediyecilik anlamında sadece Ticaret ve Kültür Merkezi’ni konuştuğunu belirterek, “Halbuki Isparta başka şeyleri konuşmalıydı, yeni projeleri tartışmalıydı. Isparta için yeni bir şeyler ortaya konmalıydı. Ama olmadı. Konuştuk, konuştuk, konuştuk. Maalesef sadece konuştuk. 1999’un üzerinden 21 yıl geçti ve bugün bitireceğimiz için, tamamlayacağımız için mutluyuz. Ancak burada buruk bir mutluluk yaşıyoruz. Bugün şehirler uçuyor, AK Parti belediyelerinin olduğu şehirlerde devasa yatırımlar ön plana çıkıyor. Ama biz 50 bin m2’lik bir alandaki AVM’yi 25 yıl sonra tamamlıyor olmaktan seviniyoruz. Halkımız sorumlularını çok iyi biliyor. Halkımız bu projenin bitmesi için tamamlanması için taşın altına elini değil yüreğini koyanları da çok iyi biliyor. Halkımız burasının bitmesi için kimin ne yaptığını da çok iyi biliyor. Kimin bu konuda dertlendiğini, kimin geceleri yatarken rüyasında Ticaret ve Kültür Merkezi’ni gördüğünü çok iyi biliyor” dedi.

Bu haber 1446 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...