İşadamlarımız Afrika’da yatırım yapıyor

26 Mart 2013 16:58

Ispartalı işadamları iş gezisi için gittikleri yurt dışından çeşitli yatırım fikirleriyle geri döndü. Bu fikirleri hayata geçirmek isteyen işadamlarımız Afrika’ya fırın yapıyor. Mozambik’e yapılacak olan fırın 1 milyon TL’ye mal olacak ve günde 100 bin ekmek çıkaracak.

Geçtiğimiz yıl Vali Memduh Oğuz’un da katılımıyla Güney Afrika iş gezisi düzenleyen Sanayici işadamları Derneği, bu gezi sonrası Isparta ile Mozambik arasında ticaret köprüsü kurdu. Geziye katılanlar içerisindeki 9 işadamı güçlerini birleştirip Güney Afrika’ya fırın yapma kararı aldı. Bu anlamda Afrisa adı altında şirket kuran ve daha önce elektrik malzemeleri ve konut gibi yatırımlarda bulunan 9 ortaklı şirketin hedefi büyük.

SİSTEM ISPARTA’DAKİ GİBİ OLACAK

Yönetim kurulu Başkanlığını Isparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Alper Bayhan’ın yaptığı Afrisa Ltd. Şti. günde 100 bin ekmek üretimi için yaklaşık 1 milyon TL’lik bir yatırımda bulunacaklarını açıkladı. Taş fırın sisteminde üretilen ekmekler toptan ve perakende olarak satışa sunulacak. Bayhan, ekmeklerin aynı Isparta’da olduğu gibi dağıtımının yapılacağını bildirdi.

GEZİLERİMİZİ GENELDE İŞ KURMAK İÇİN YAPARIZ

Öte yandan Isparta Sanayici İşadamları Derneği (ISİAD) Başkanı Özcan Pınarcı da Güney Afrika’ya yapılan iş gezisi sonucunda ticarete yönelik somut adımların atılmasından dolayı mutlu oldukların belirtti. ISİAD’ın her gezisinin mutlaka iş kurmak ya da bağlantı sağlamak adına yapıldığına dikkat çeken Pınarcı, Ispartalı işadamları tarafından kurulacak fırın sayesinde Mozambik’in önemli bir ihtiyacının karşılanacağını belirtti. 

AFRİSA’NIN ORTAKLARI

Afrika Şirketinin ortakları ise şu şekilde: “Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, Salih Sarıkaya, Zekeriye Çınar, Mustafa Savran, Mustafa Tulum, Remzi Akcan, Muammer Görgeç, Ali İhsan Toptaş.

Bu haber 933 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...