Yeni Gül Takı’da Anıtlar Kuruluna takıldı!

26 Mart 2013 17:02

Kaymakkapı Meydanındaki Gül Heykeli Anıtlar Kurulu’nun sürekli gündeminde. Belediye tarafından daha önce bu bölgeye konan büyük gül maketlerine karşı çıkan Kurul, bu kez de küçültülerek tekrar konan gül maketlerinin kaldırılması için Belediye yazı gönderdi.

Belediye tarafından Kaymakkapı Meydanı’nda yapılan Gül Heykeli, halkın büyük kesimi tarafından tepki çekmiş ve eleştirilere maruz kalmıştı. Hatta Antalya Anıtlar Kurulu, heykelin Bedesten yanında olması nedeniyle kaldırılmasını istemişti. Tanınan sürenin son saatlerinde gece yarısı operasyonuyla kaldırılan büyük gül heykelinin yerini küçük güllerden oluşan tak aldı. Eskisine göre daha çok beğenilen gül takının da kaldırılması için Anıtlar Kurulu bir kez daha devrede. Edinilen bilgiye göre, kurul, bu takın da tarihi yapıya zarar verdiği gerekçesiyle kaldırılmasını istedi.

GÜL TAKININ YERİ YANLIŞ

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, “Anıtlar Kurulu, bu son uygulamanın da kaldırılması isteğini belirtti. Orası gül heykelinden ziyade gül takı oldu. İlk çıkış noktasındaki hedefi de tam yerine getirmediği için bence farklı bir kurguda bunun değerlendirilmesi gerekir. İlk yapıldığı halinden daha estetik olduğunu kabul etmek lazım. Ama halen oraya yapılmasında bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum” dedi.

ŞEHRİN BAŞKA BÖLGELERİNE SERPİŞTİRİLSİN

Kuyu, gül takındaki güllerin şehir estetiği bakımından nasıl değerlendirilmesi gerektiğini de söyledi. Kuyu, “Gül imajı kentimiz için çok önemli. Bu imajın kentin belirli bölgelerinde belki sadece bir bölgede bir alanda değil, mümkün olduğunca tekrar edilmesi ve yaşatılması lazım. Bu anlamda en son yapılan güllerin oranları bazında uygulama doğru ama yine yeri yanlış. Belki bütün şehri kapsayacak şekilde belirli bölgelerde bunu serpiştirerek kullanılırsa bence çok başarılı olur.”

 

 

Bu haber 1507 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...