Emekliler müjde! İntibak farkları artabilir

26 Mart 2013 17:04

Türkiye Emeklileri Derneği Şube Başkanı A. Kadir Ersal, Hükümetin intibak farklarını hesaplarken yanlışlık yaptığı yönünde söylentilerin olduğunu ve bunun ispatlayacak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ersal, eğer hukuk mücadelesini kazanırlarsa her emekliye 150 ila 200 TL fark yansıyacağını müjdeledi.

20 yıldır bekledikleri intibak farklarını düşündükleri gibi alamayınca yıkılan emekliler, şimdi de hükümetin hesapta yanlışlık yaptığı ve farkların tekrar hesaplanacağı yönündeki söylentilerle umutlandı. Yaklaşık 2 milyon emekliyi ilgilendiren konuyu açıklığa kavuşturan Türkiye Emeklileri Derneği Isparta Şube Başkanı A. Kadir Ersal, “Umutluyuz” dedi. bu anlamda uygulamanın tekrar ele alınarak inceleneceğini ve bazı pilot İller olarak davaların açıldığını bildiren Ersal, “Tespitlerimizi yapacağız. Eğer mahkeme haklı bulursa emeklerimizin maaşlarına 150 ila 200 TL arasında farklar yansıtılabilir” dedi.

HÜKÜMET İNTİBAK YASASINI KENDİNE GÖRE YORUMLADI!

Öte yandan hükümetin İntibak Yasası’nın kendine göre yorumladığını ve asıl amacına ulaşmadığını ifade eden Ersal, “Emeklinin yıllardır beklediği İntibak Yasası sonunda verildi. Bundan 2000 yılından önce emekli olanlar yani 1 milyon 900 bin emekli faydalandı. Emeklimizin maaşına 10 TL’den 300 TL’ye kadar farklar yansıtıldı. Ama biz böyle beklemiyorduk. Biz bu yasayla az alana çok, çok alana normal düzeyde fark verilerek aradaki makasın kapatılmasını istedik. Fakat hükümet yetkilileri bunu yanlış yorumladılar kendilerine göre bir değerlendirme yapıp, hesap yapıp buna SGK’da dahil neticede süper emeklileri daha çok ilgilendirdiğini tespit ettiler. Hak kaybına uğradıklarını düşündüler ve tekrar iadesi için düzenleme yaptılar.

DURUMU İYİ OLANLAR DAHA DA İYİ OLDU

Yani durumu iyi olanlar daha da iyi oldu. Kötü olanlar ise normal düzeyde kaldı. Bizim beklediğimiz bu değildi. Ama bu da bir atılımdır. 20 yıldır mücadele ettik gerekirse 20 yıl daha sürdürürüz. Tekrar mücadelemiz sürecek. Bugün emeklilerimiz açlık sınırının altında maaş alıyor. İnim inim inliyoruz. Ayrıca 2000 yılından sonra emekli olanlar da mağdurdur. Onların da bu yasadan faydalanmaları için çalışacağız” dedi. 

 

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...