Yağmur Suyu Baypas Hatları Tamamlanıyor

27 Mart 2013 17:34

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce kış aylarından buyana çalışmaları büyük bir hızla devam ettirilen yağmur suyu baypas hatları tamamlanıyor.

Özellikle asfalt sezonu başlamadan önce bu sorunu da tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen Isparta Belediyesi amacına ulaşıyor. Şehrin 3 ana noktasında başlatılan ve doğu bölgesinde bulunan 2 çalışmayı tamamlayan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü batı bölgesinin yağmur sularını taşıyacak olan Asri Mezarlıktan başlayan ve Lagos Deresi’ne baypas edilecek olan hattında bin 400 metrelik bölümünü tamamladı.

Çalışmaları MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile birlikte yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaları kış aylarında bitirmeyi hedeflediklerini ve bunda başarıyı yakaladıklarını söyledi. Şehrin doğu bölgesindeki çalışmaların bitirildiğini ve 2 bin 800 metreden oluşan batı bölgesindeki Asri Mezarlık-Lagos Deresi arasındaki baypas hattında toplam bin 400 metrelik bölümün tamamlandığını duyurdu.110 cmçapında büzlerin döşendiğini hatırlatan Başkan Günaydın, bu çalışmaların da 2 ayrı noktadan devam ettiğini ifade ederken, çalışmaların tamamen belediye imkânlarıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Belediye imkânlarıyla gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı maliyeti ciddi anlamda aşağıya çektiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 3 bin 200 metreden oluşan doğu bölgesindeki çalışmaların tamamlandığını aktardı. Günaydın, “Şehrimizin doğu bölgesindeki çalışmaların tamamlanmasıyla yağmur sularının Sav Deresi’ne deşarjı sağlanmış oldu” dedi.

Batı bölgesindeki çalışmaların ise5 metrederinliğinden yapıldığını ve 110 cm’lik büzlerin kullanıldığını ifade eden Günaydın, “Çalışmalarda çıkan toprakları taşıyoruz ve yerlerine zeminin çökmemesi için çakıl döşüyoruz. Bir aya kadar çalışmalarımız tamamlanacak. Yine şehrimizin çeşitli yerlerinde altyapı çalışmaları devam ediyor. Bunlardan birisi de Mezbaha kısmındaki hatlardan oluşuyor. Burada da hat yenileme çalışmaları gerçekleştirildi ve bazı kokularında önüne geçilmiş oldu. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla şehrimizdeki su baskınları tamamen son bulacak. Şehrimiz çok iyi bir altyapıya sahip oluyor. 81 ile örnek oluyor. Anadolu’da altyapısı tamamlanmış bir şehir olacağız. Bu çalışmalarımızın da halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...