IYAŞ, Gülköy Et Entegre Tesislerini sattı

24 Ağustos 2012 14:59

Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Gülköy Et Entegre Tesislerini İşadamı Ahmet Eski’ye 6 milyon 545 bin TL’ye sattıklarını açıkladı.

Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Gülköy Et Entegre Tesislerini İşadamı Ahmet Eski’ye 6 milyon 545 bin TL’ye sattıklarını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak dün Iyaş AVM’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Dağlı, Erol Büyükleplebi ve tesisleri satın alan Isparta Ticaret Borsası eski Meclis Başkanı ve İşadamı Ahmet Eski katıldı.

ŞENOL; “GÜLKÖY 2004’TEN BERİ

BÜNYEMİZDE HİZMET VERİYORDU”

Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol; “Bilindiği gibi aylar önce Gülköy’ün satıldığına dair bir takım haberler çıkmıştı. O zamanlar böyle bir satış durumu yoktu ve bunlar gerçek değildi. Çünkü, biz bir şey yaparsak mutlaka doğru olarak ortaklarımıza ve kamuoyuna açıklarız. Aynen bugün olduğu gibi. Gülköy Et Entegre Tesislerimiz 2004 yılında bu yana Iyaş bünyesinde hizmet vermekteydi.

“GÜLKÖY’Ü AHMET ESKİ’YE SATTIK”

Iyaş Yönetim Kurulu olarak bu tesisleri satmaya karar verdik ve bu konuda da Isparta’dan birisi olması yönünde de titiz davrandık. Bir çok talep olmasına rağmen tesisleri Ispartalı İşadamı sayın Ahmet Eski’ye 6 milyon 545 bin TL’ye sattık. Çünkü hem kendisinin şehrimizden olması hem Gülköy kalitesini aynen devam ettireceğine inancımızdan dolayı kendisini tercih ettik. Hayırlı uğurlu olsun.

“MALETTİĞİMİZİN 4 KATINA SATIYORUZ”

Bilindiği gibi Gülköy ismi bizim için bir marka oldu ve Türkiye çapında tanınmaktaydı. Biz burayı o yıllarda 1 milyon 500 bin TL dolayında bir maliyetle hizmete sokmuştuk. Bugün ise yaklaşık 4 katına satıyoruz. Tesislerin yanı sıra, Gülköy ismi ve bu tesisleri için aldığımız ISO 9000 kalite belgesi ile Helal Kesim Belgelerini de Ahmet beye devrediyoruz” dedi.

IYAŞ YENİ BİR TESİS ALDI

Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Iyaş olarak aynı bölgeden 5 bin metrekaresi kapalı 5 bin metrekaresi açık olmak üzere 10 bin metrekarelik bir tesis satın aldıklarını ve önümüzdeki günlerde bu tesisle ilgili çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

ESKİ; “BENİ TERCİH ETTİKLERİ İÇİN

IYAŞ YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDERİM”

Gülköy Et Entegre Tesislerini satın alan İşadamı Ahmet Eski de yaptığı konuşmada; “Öncelikle Iyaş Yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Çünkü, zamanında Isparta’ya böyle güzel bir tesis kazandırmaları son  derece önemli. Ayrıca, buranın satışında beni tercih ettikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum.

“DAHA ÖNCE ET ÜRETİYORDUK ŞİMDİ SATIŞINI DA YAPACAĞIZ”

Benim bu işim baba mesleği. Zira 1955’te Babamın başlattığı bu işi ben de 1973 yılından bu yana sürdürüyorum. Yani et satışı yapıyoruz. Bugüne kadar et üretimi yapıyorduk bugünden itibaren imalat işine de girmiş olduk ve et satışı da yapacağız. 

“MARKA VE KALİTE AYNEN DEVAM EDECEK”

Buradan şunu özellikle söylemek isterim ki, Gülköy markası ve kalitesi aynen korunacak. Bu konuda hiçbir taviz verilmeyecek. Aynı kalite devam edecek” dedi.

“HASAN BALAMAN’IN GİZLİ ORTAK OLDUĞU GERÇEK DEĞİL”

İşadamı Ahmet Eski, Gülköy’ü satın alırken Belediye eski Başkanı Hasan Balaman’ın da ‘gizli ortak’ olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek; “Böyle bir şey yok. Şirket benim şirketim ve biz bu işi aile olarak yürütüyoruz. Dışarıdan Hasan Balaman dahil kimse yok” dedi.

 

Bu haber 4450 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...