“Isparta, Havacılık İhtisas Bölgesi olmalı”

28 Mart 2013 18:11

Batı Akdeniz kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili’den çağrı var: Gelin Isparta Havacılık İhtisas Bölgesi için birlik olalım.

İş Dünyası Platformu Isparta’da ses getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan toplantının ardından yeni fikirler ortaya çıkmaya başladı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)  Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Isparta’nın geleceğiyle ilgili çok önemli bir fikri ortaya attı.

KARA HAVACILIK OKULU DA İNŞA EDİLİYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nde 383 ticari uçağın bulunduğunu, Türk Hava Yolları’nın 117, PEGASUS Hava Yolları’nın ise 100 uçak daha sipariş ettiğini belirten Bilgili, Türkiye’de ise 6 uçak bakım hangarının bulunduğunu söyledi. Bunların 4’ünün İstanbul’da, 1’inin Ankara’da, 1’inin de Isparta’da bulunduğuna dikkat çeken Bilgili, “İlimizde Kara Havacılık Okulu inşa ediliyor. Bu bağlamda Isparta, Havacılık İhtisas Bölgesi olmalıdır.

LOBİ OLUŞTURALIM

Bunun için lobi lazım. Siyaset, bürokrasi, ticari örgütler, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri hep birlikte lobi oluşturalım. 2012’de havacılık bakım sektörünün cirosu 52,5 milyar Dolar idi. Yakın gelecekte Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’ya dönecek.

UÇAK BOYAMA İÇİN NİTELİKLİ ELEMAN

YETİŞTİRME PROGRAMI HAZIRLADIK

Uçak Bakım Hangarı Isparta’ya inşa edilirken Türk Hava Yollarından üst düzey bir kişi ‘Isparta’da Uçak Boyama Hangarı mı olur? Ne işi var burada?’ diyor. Peki, ne oldu biliyor musunuz? Isparta’daki uçak bakım hangarına uçak boyaması için ilk uçağı Türk Hava Yolları gönderdi. Anlatabiliyor muyum? BAKA olarak bu konuda bir proje hazırladık. Uçak Bakım Hangarı/Boyama için Nitelikli Eleman Yetiştirme Programı açacağız. Proje hazır ve bütçesi 4,5 milyon Avro. Avrupa Birliği kaynaklı olacak. Biz projeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunduk. Onaylanacağını canı gönülden düşünüyoruz. Isparta’ya açık çağrımdır; Gelin Isparta Havacılık İhtisas Bölgesi için birlik olalım. Lobi kuralım” diye konuştu.

 

Bu haber 976 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...