“EĞİRDİR´İN İHTİYAÇLARINI BİLİYORUZ ve ÇÖZÜYORUZ”

6 Eylül 2020 16:30

Ak Parti Eğirdir İlçe Teşkilatı 7. Olağan Kongresinde TBMM Başkan Vekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz'de birer konuşma yaptılar.
TBMM Başkan Vekili, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Mevlüt Başkanımızın başkanlığında yeni oluşacak yeni yönetime önümüzdeki dönemde hayırlı hizmetler diliyorum. Gerçekten işine ve görevine sadık bir ilçe başkanı ve yönetim kadrosu var. Bir belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri var. Eğirdir'in bütün meselelerine vakıflar. Biz de elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya, destek vermeye sonuna kadar devam edeceğiz. Eğirdir'in ihtiyaçlarını biliyoruz. Yapılan yatırımları da biliyoruz. Üniversitenizle ilgili bir yer problemi var. Milli Eğitim meselesi. Onun sözünü aldık, takibini yapıyoruz. Çok kısa süre içerisinde inşallah çözeceğiz." dedi.
“EĞİRDİR'İ ÖNEMSİYORUZ”
Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ise Eğirdir'in doğal güzelliklerinden bahsederek sorunlarından bahsetti. Eğirdir'i önemsediklerini belirten Milletvekili Özel “Eğirdir'i gerçekten önemsiyoruz. Eğirdir; Dünyada, Türkiye'de, ilimizde göz bebeği olan bir yer. Buranın kıymetini belki bizler Ispartalılar olarak Eğirdirliler kadar bilemiyoruz. Gerçekten cennet bir yerde, doğal güzelliğiyle, gölüyle tarımdaki öncülüğüyle iyi bir konumdayız. Eğirdir denince Eğirdir Gölünü konuşmadan buradan olmaz. Eğirdir'in birkaç problemini burada konuşalım ki bir ortak eylem planı içerisinde yapılması gerekenleri bir külli siyasi irade olarak ortaya koyalım, hedeflerimize ulaşalım. Eğirdir'de 2003 yılında Veli Başkanla beraber burada bir toplantı yapmıştık. 2003-2004 yılında hedefler koymuştuk. 4 ana hedef diye. Bunu büyük bir oranda gerçekleştirmiştik. Bu soğuk havaların modernizasyonu, modern sulama sistemleri, paketleme sistemleri. Sadece orada bir konuyu elmayla ilgili yapamamıştık. Pazarlama konusunda hedefimize ulaşamadık. Diğer bütün hedeflerimize ulaştık" diye konuştu.
“EĞİRDİR GÖLÜ SOS VERİYOR”
Eğirdir Gölü'nün SOS verdiğine dikkat çeken Milletvekili Özel şunları söyledi: "Eğirdir Gölünde tehlike yok demek biraz başımızı, gözümüzü kuma sokmak gibi olur. Hepimizin ortak değeri şu süreçte tarımın devamı, sağlıklı bir şekilde büyümesi, Eğirdir Gölünde bu bölgemize bağlı. Geçen gün Tepeli köyüne gittik. Bir çiftçi bahçesini sulaması gerektiğini söyledi, gölden çamur geldiği için bahçesini sulayamamış. DSİ ile görüştük sanırım o çamuru almış. Adamlar, havaların sıcak gitmesiyle damla sulama yeterli gelmediği için salma sulamaya geçmiş. Çünkü damlama ağacın etrafını suluyor, öbür tarafta da toprak elmayı yakıyor. Onun içindir ki Eğirdir Gölünün korunması, kurtarılması gelecek nesillere aktarılması noktasında bizler siyasi irade olarak da bütün önceliğimizi buraya vermemiz gerektiğinin öneminin altını çiziyorum.
Geçen gün DSİ Bölge Müdürünü ziyaret ettim. Evet Eğirdir Gölünde bir problem var. Şuan Eğirdir Gölünün su kodu 915.80'e düştü. 916 kodunun altına düşmesi tehlike sınırı deniyordu. Eğirdir Gölünü kurtarmak için, Eğirdir Gölünden su alan sulama birliklerinin alternatifler yaparak mesela Tepeli Göleti, Çay Göleti yapılarak gölden sulamanın önüne geçmemiz gerekiyor. Çünkü Tepeli ve Çay Köyünün su kaynakları Göle ulaşmıyor. O kaynakları gölet yaparak gölden su almalarının önüne geçmemiz lazım. Ve acilen de bu gölden su alan bütün Sulama Birliklerinin vahşi sulama sisteminden kapalı sistem modeline geçmesi lazım. Suyun buharlaşmasını sağlayan açık kanaldan da kapalı kanala geçmesi gerekiyor. Atabey Sulama Birliğinin ihalesi yapıldı. Kapalı sistemin. İnşallah bu ay içerisinde ilgili firmayla sözleşmesi imzalanıp müteahhit yakın bir zamanda işe başlayacak.”
“BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ”
Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de Eğirdir için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi. Milletvekili Gökgöz, "Hem genel seçimlerde hem de 1.5 yıl önceki yerel seçimlerde Eğirdir'imiz üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi. Biz hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Bizler de bu hizmet yolunda Eğirdir'imize ne lazımsa, köylerimize ne yapılması gerekiyorsa, hiçbir yer ayırt etmeksizin, Allah'ın izniyle elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bugüne kadar sarf ettik. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sıcak asfaltından kanalizasyonuna kadar, köylerimizde talep edilen soğuk hava depolarından tutun da içme suyuna varıncaya kadar köylerimizde olamayan her şeyi Eğirdir'imize, Köylerimize tüm ilçelerimize hep beraber kazandıracağız. Eğirdir, birliği, beraberliği, kardeşliği en güzel sergileyen ilçelerimizden bir tanesi. Bugünlere kolay gelinmedi. Yaklaşık 18 yıldır milletimize hizmet yolunda sayın Cumhurbaşkanımızla beraber hizmet ediyoruz, inşallah hizmet etmeye de devam edeceğiz".
-HABER
MERKEZİ

Bu haber 3299 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...