ULUSLARARASI ADA ÜLKESİ SANATÇILARI 3. ULUSLARARASI POSTA SANATI SERGİSİ AÇIYOR

17 Eylül 2020 17:32

Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları Pandemi Nedeniyle Hayatını Kaybeden Meksikalı Sanatçı Sanatçı "Ana Maria Gonzalez Estrada anısına 3. Uluslararası posta sanatı sergisi açıyor.

Küratörlüğünü Ispartalı Sanatçı Keziban Ertuğrul Yıldırım’ın yaptığı sergiye 45 Ülkeden 230 Sanatçı katılım sağlayarak destekçisi olacak. Sergi 18 Eylül’de Saat: 09.00 ‘da  BLT TÜRK TV, Bora Tüfekli ile bu sabah programında canlı olarak ekranlara getirilecek.

Posta sanatı, dünya literatüründe “mail art”  olarak bilinen bir nevi resimli mektuplardır. A4 ebatında,  gönderilen ülkeye ait posta mührü ve posta pulunun sanat eserinin üzerine yapıştırılarak gönderimi ile kolay postalama imkânına sahip, dünyanın her yerine kolaylıkla ulaşabilen çalışmalardır.

Uluslararası ada ülkesi sanatçıları 3. Uluslararası posta sanatı sergisi 18 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu serginin teması bütün dünyayı etkileyen pandemi öncesi ve sonrası, kültür, insan, ekosistem ve yaşam konu başlıklıdır.

Sergiye yaklaşık 45 ülke 230 sanatçı katılacaktır. Aynı zamanda gurubumuz sanatçılarından piyona sanatçısı Tutu Aydınoğlu hocamızın piyano melodileri eşliğinde, bir birinden usta isimlerin çalışmaları, sanatseverlerin beğenisine sunulacak ve yine gurubumuz müzik topluluğu Rapsodi Trio’nun eşsiz müzik ziyafeti ile taçlanacaktır.

Kaybolan kültürel değerlerinizi unutmamak adına, sanatçılar olarak üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmenin güzel hissi ile hazırlandığımız bu sergilerle yeni yol arkadaşları edinerek giderek büyüyoruz.

Bu sergiyi pandemiden hayatını kaybeden gurubumuz sanatçılarından sanatçı dostumuz ‘’Ana Maria Gonzalez Estrada –Meksika ‘’anısına düzenliyoruz onu ve güzel kalbini asla unutmayacağız…

Eğer bir sanatçıysan tek bir dil yeter oda sevgi…

Dünyanın en kötüyü yaşadığı bu dönemde, dünya sanatçılar olarak, ortak dil olan sanatla buluşarak, bütün dünyaya sevginin ışığında birlik ve güzellikler göndermek için bu güzel etkinliğe tüm sanatseverleri davet ediyoruz.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...