Orman varlığını artıramayan ülkelerdeniz!

28 Mart 2013 18:31

Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz Türkiye’nin orman varlığını arttıran az sayıdaki ülkeler arasında yer aldığını, bu oranın artırılması gerektiğini ve toplum bilincinin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Dünya Ormancılık Haftası kutlamaları sona erdi. Hafta boyunca verilen mesajlar dikkat çekiciydi. Bu anlamda son düzenlenen programda Türkiye’nin orman varlığını az artırdığı üzerinde duruldu. Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı, son yıllarda çevre sorunlarının sıkça tartışıldığını, çevre kirliliğinin önlenmesi ve ormansızlaşmayla ilgili olarak ülkeler arasında ortak anlaşmalar imzalandığını söyledi. Ormancıların, çevre koruma ve orman kaynaklarının sürdürülebilirliği çalışmalarının yüzyıllardır var olduğunu ifade eden Balabanlı, “Çevre anlayışı ormancılığın başlangıcı ile aynı zamana rastlar. Yani ilk çevreciler ormancılardır. Dünya Ormancılık Gününün amacı, her yıl büyük miktarlarda yok olan orman alanlarının ve bu yok oluşun neden olduğu olumsuz etkileri tüm dünyanın dikkatine sunmaktır. Aynı zamanda Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanan 21 Mart günü doğadaki uyanış ve dirilişin belirtisi, ilkbaharın yeniden doğuşunun başlangıcıdır.” dedi. Balabanlı konuşmasının devamında fakültenin vizyonunun disiplinler arası işbirliğine dayalı, çağdaş eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini yürüten, bilimsel çalışmaları uluslararası ilişkilerle geliştirerek sürdürebilir kılan, lider, dünyada saygın bir fakülte olmak olduğunu ifade etti.

ORMANLAR EVRENSEL DEĞERLERDİR

Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz ise ormanların ulusal kaynaklar olduğu kadar aynı zamanda evrensel değer olduğunu söyleyerek “Ormanları korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir” diye konuştu. Türkiye’nin yüzde 27’sinin ormanlarla kaplı olduğunu belirten Yorulmaz, Türkiye’nin orman varlığını arttıran az sayıdaki ülkeler arasında yer aldığını, bu oranın artırılması gerektiğini toplum bilincinin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE ÇOK İYİ KONUMA SAHİP

Vali Yardımcısı Tahir Demir de Türkiye’nin çok iyi bir konuma sahip olduğunu belirterek “Türkiye’nin ağaçlandırma yapılacak çok fazla alanı var. Böylesine güzel bir ülkenin orman varlıkları daha fazla olmalı. Ülkemizin daha güzel, yaşanabilir hale gelmesi için milli politikaları hep birlikte harekete geçirmeliyiz” dedi.

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...