Gaziler Günü kutlandı

21 Eylül 2020 15:59

Geçmişte ve günümüzde şehadeti göze alan, şehadet için yola çıkan Gazilerin günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Gaziler Günü programına Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Ahmet Aşık, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube başkanı Musa İrez, Gaziler, şehit yakınları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askeri erkân katıldı.

Tören; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız yaptı.

Tören sonrasında Garnizon Şehitliğindeki şehit kabirleri ve Asri Mezarlıkta bulunan gazi kabirleri ziyaret edildi. Buradaki programlarda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve edilen duaların ardından Vali Ömer Seymenoğlu ile beraber protokol üyeleri şehit ve gazi kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı. Vali Seymenoğlu ardından modern binalarına kavuşan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek, gaziler ve şehit yakınlarıyla bir araya geldi.

Dernek ziyaretinde yaptığı konuşmada Isparta Belediyesi tarafından kısa bir sürede tamamlanarak geçtiğimiz 15 Temmuz’da açılışı yapılan ve derneklere tahsis edilen modern binada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Seymenoğlu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vali Seymenoğlu; “Öncelikle ben bu tesislerin bütün gazilerimize, şehit yakınlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Önceki yıllarda ziyaretlerde bulunduğumuz mekanlar Isparta’ya yakışmıyordu, yöneticilerimize yakışmıyordu ve uygun olmayan tesislerde ziyaretlerimizi yapıyorduk. Ama bugün şükürler olsun bizlere Allah nasip etti daha güzel ortamlarda ziyaretlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bunda da şehir olarak hep beraber mutlaka katkımız desteğimiz vardır. Öncülüğü Isparta Belediye Başkanlığı yaptı, kaynağı o ayırdı, İl Özel İdaresi de destek oldu ve derneklerimize bu güzel tesisi kazandırmış oldular. Herkese teşekkür ediyorum.

“GAZİLERİMİZ, ŞEHİTLERİMİZ VE YAKINLARI BU MİLLETİN GÖNLÜNDEDİR”

19 Eylül'de Gaziler gününde yine hep beraber bir aradayız. Bu sosyal tesisler insanımıza değer verme açısından, onun ihtiyaçlarını karşılamaya açısından elbette önemli ama esas önemli olan gönüllerde yer alabilmek arkadaşlar. Yani tesisi olsa da olmasa da gazilerimiz, şehitlerimizin yakınları bu milletin gönlündedir. Kimse bunun tersini söyleyemez, söyleyenler de emin olun ki art niyetle söylüyordur. Bu insanlar bu millete emanettir, devlete emanettir. Devlet her zaman her türlü imkanını kullanarak gazilerimize ve şehit yakınlarına destek olmak için hareket halindedir. Emin olun ki şehitlerimiz ve gazilerimiz 82 milyonun gönlündedir onların aileleri gönlündedir ve başımızın tacıdır. Bu duygularla ben tekrar 19 Eylül Gaziler gününüzü tebrik ediyorum.” dedi.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1556 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...