Yavru şehir kuruluyor

28 Mart 2013 19:18

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Cuma günü saat 10.00’da Çünür Mahallesi’nde yeni toplu konut alanının tanıtımını yapacaklarını ve bu programa tüm Ispartalıların davetli olduğunu söyledi.

Isparta Belediyesi, Çünür Mahallesi’nde toplam 1 milyon 200 bin metrekare alana kurulması için startını verdiği ve 6 bin konut, 30 bin nüfusun yaşamasının planlandığı yeni mahalle bölgesinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Yeşil alanı 450 bin metrekare olan yeni konut alanları tanıtım toplantısına tüm Ispartalıları davet eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ulaşım sıkıntısı yaşanmaması amacıyla Cuma günü saat 09.00’da belediye önünden otobüs kaldırılacağını dile getirdi.

‘Tüm Ispartalı hemşehrilerimizi tören alanımıza bekliyoruz’ diyen Başkan Günaydın, “Burası Isparta’nın en geniş, en modern mahallelerinden birisi olacak. Mahallemizde gerçek şehircilik anlayışı ön planda tutulmuştur. Tüm altyapılarımızı yapıyoruz, sonradan boz-yap olmayacak. Modern bir şehri kuruyoruz. Bu güzel çalışmalarımızı Isparta halkımızla paylaşmak istiyoruz ve tüm halkımızı bu programa katılmaya davet ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, diğer taraftan görev süresinin 4. yılının 29 Mart’ta dolduğunun anımsatılması ve bunun 4. yıl hediyesi olup, olmadığının sorulması üzerine de, daha çok güzelliklerin yaşanacağını ve hazırlamış oldukları projelerin hayata geçirildiğini kaydederken, yeni projelerin de netlik kazanacağını aktardı.  

Çünür Mahallesi’nde oluşturulan yeni toplu konut alanına 6 bin konut yapılacak ve alan 1 milyon 200 bin metrekareden oluşuyor. İmar yolları açılan, tüm altyapı çalışmaları konutlar başlamadan bitirilecek olan 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın 450 bin metrekarelik bölümü yeşil alandan oluşuyor. İçerisinde 40 metrelik yollarında bulunduğu yeni mahalle için toplam 60 bin metre uzunluğunda yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı döşeniyor.

Gerçekleştirilen çalışmaların bayındırlık birim fiyatlarıyla 48 milyon 640 bin liraya mal olması hesaplanırken, belediyenin kendi imkânlarıyla bu işi 15 milyon liraya mal edeceği kaydedildi.

 

 

Bu haber 1188 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...