“İlim şehri olursak Türkiye’nin en önemli kenti haline geliriz”

2 Nisan 2013 17:55

Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın ilim şehri olması noktasında slogan olarak söylediği “Mekke, Medine, Kudüs şerefli, Isparta ilimle görevlidir” sözünün yanlış anlaşıldığını söyledi. Vali Oğuz, Isparta’nın ilim şehri olması halinde Türkiye’nin en önemli kenti olacağını belirterek SDÜ’de görevli 10 hocanın ‘İlim Şehri Isparta’ konulu kitap da yazdığını ve son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Türkiye’de ilk defa ilim şehri tezini ortaya atan Vali Memduh Oğuz, bu noktada söylediği sloganın yanlış anlaşıldığını belirtti. Sloganların insanlarda merak uyandırdığını, projeye ilgi çektiğini bu yüzden kendisinin de “Mekke, Medine, Kudüs şerefli, Isparta ilimle görevlidir” dediğini ancak yanlış anlaşıldığını ifade eden Oğuz, “İlim Şehri Isparta için bir slogan söyledik. Hani sloganlar insanlarda merak uyandırır. Projenize ilgiyi artırır. Biz de dedik ki  'Mekke, Medine, Kudüs şerefli, Isparta ilimle görevlidir.’ Bu dediğimiz yanlış anlaşıldı. Mühim değil. Biraz önce de dediğim gibi bir şey yapacaksanız önce ona merak uyandırmanız gerekir. Biz, Isparta görevli dedik, ilimle görevli dedik.

İLİM ŞEHRİ YENİ BİR KAVRAM

İlim şehri yeni bir kavram. İlim şehirleri ülkedeki kurallardan muafiyet duyacaklar. Yeni bir kurum, kuruluş. Dünyada ilim şehri olan bir şehir bir anda ülkenin en önemli kenti haline gelir. Yani ilim fabrikası olur. Türkiye’de ilk defa Isparta için ilim şehri tezini ortaya ben attım. Isparta’nın 2500-3000 yıldır yoğun şekilde ilim faaliyeti gerçekleştirdiğini gördük. Böcüzade Süleyman Sami Efendi’nin anlatıldığı kitap bu yönde çok besleyici. İlim şehri konusunda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na proje sundum ve projem kabul edildi. Şu an son aşamasındayız. ‘İlim Şehri Isparta’ konulu kitap yazılıyor. Buna SDÜ’den yaklaşık 10 hocamız katkı sağlıyor. Isparta’daki en ciddi çalışmalardan biri olacak. Şu an tüm üniversite neredeyse buna uğraşıyor. Yaklaşık 1 yıldır sürüyordu ve bitme aşamasına geldik” dedi.

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...