YALVAÇ BAĞKONAK GÖLET’İNDE SU TUTULMAYA HAZIRLANILIYOR

15 Ekim 2020 15:39

DSİ Isparta iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Isparta ilimizde nasibini aldı.

YALVAÇ BAĞKONAK GÖLETİ’NİN SULAMA SEZONUNA YETİŞMESİ HEDEFLENİYOR

Isparta-Yalvaç Bağkonak Göleti 1995 yılında ‘’Köy Hizmetleri’’ tarafından yapılarak işletmeye alınmış sonraki yıllarda Bölge Müdürlüğümüze devri yapılmış olup zaman içerisinde bakım ve onarıma ihtiyaç duyulmuştur.

Bu kapsamda Isparta-Yalvaç Bağkonak Gölet’inin bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Gövde dolgu çalışmaları tamamlanan gölette, memba alanında rezervuar kaplama çalışmaları yapılmaktadır. Çalışmaların yaklaşık % 93’lük bölümü tamamlanmıştır. Gölette yılsonundan itibaren su tutularak önümdeki yıl sulama sezonuna hazır hale getirilmesi ve  5 bin 890 dekar zirai arazinin sulanmasının hedeflendiğini söyledi.

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK

Genel Müdür Yıldız,’ Temelden yüksekliği 27 metre ve 1,75 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olacak Yalvaç Bağkonak Gölet’inin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacağını ve milli ekonomiye yıllık 8 milyon 500 bin TL gelir artışı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...