Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor

16 Ekim 2020 15:21

Genel  av  sezonunun  açılmasıyla  birlikte  su  ürünlerinin  korunması,  sürdürülebilir  olması  ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla getirilen yeni düzenlemelerin etkin bir şekilde  uygulanması  için,  içsular,  karaya  çıkış  noktaları,  nakil  güzergahları,  işleme  ve  değerlendirme tesisleri, soğuk hava depoları, toptan ve perakende satış yerlerinde denetimler yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Eyup Adıgüzel; konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Su ürünleri avcılığına ilişkin düzenleme ve denetim yapma yetki ve sorumluluğu 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile Bakanlığımıza verilmiştir.

Bu kapsamda su ürünleri avcılık  faaliyetinde bulunacak avcılara boy, yer, zaman ve av araçları yönünden uymaları zorunlu olan düzenlemeler getirilmiştir.

Genel  av  sezonunun  açılmasıyla  birlikte  su  ürünlerinin  korunması,  sürdürülebilir  olması  ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla getirilen yeni düzenlemelerin etkin bir şekilde  uygulanması  için,  içsular,  karaya  çıkış  noktaları,  nakil  güzergahları,  işleme  ve  değerlendirme tesisleri, soğuk hava depoları, toptan ve perakende satış yerlerinde denetimler yapılmıştır.

Söz konusu denetimler doğrultusunda İl Müdürlüğümüzdeki Su Ürünleri Mühendisleri tarafından İlimizde özelikle Eğirdir Gölü başta olmak üzere su ürünleri avlak sahaları, limanlar, balıkçı barınakları ve karaya çıkış noktalarında Eylül ayında 39 adet işleme ve değerlendirme tesislerinde, 2 adet perakende balık  satış  yerleri,  süpermarket  ve  semt  pazarlarında  27 adet  olmak  üzere ilimiz  genelinde eş zamanlı olarak toplam 68 adet su ürünleri denetim ve kontrol gerçekleştirilmiştir.

Yapılan  denetimlerde mevzuata  uygunluk incelenmiş  ve tüketicilerin  güvenilir  deniz  ürünlerine ulaşımının sağlanması amaçlanmıştır.

Denetim  esnasında,  perakende  balık  satış  yerleri,  su  ürünleri  işleme  tesisleri  ve  avcılara  su ürünleri yasakları hakkında bilgilendirme yapılmıştır”.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1763 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...