“Muhtarlığın önemi son dönemdeki pandemiyle birlikte daha da iyi anlaşıldı”

20 Ekim 2020 15:37

19 Ekim Muhtarlar Günü ilimizde çelenk sunma töreni ile kutlandı.

Dün saat 09:00’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na Muhtarlar Günü çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Büyükleblebi, bu yıl 6’ncı kez muhtarlar gününü kutladıklarını belirterek, Muhtarlığın Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine geçen ender birimlerden birisi olduğunu ifade etti.

Büyükleblebi konuşmasında, “Bu açıdan önemli bir birim. Ayrıca muhtarlık kendisini her dönem yenileyen bir müessese. Muhtarlığın önemi son dönemdeki pandemiyle birlikte daha da iyi anlaşıldı. Sıkıntılı geçen pandemi döneminde devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gören muhtarlar, bu dönemde önemli çalışmalar yaptı. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlamalarında onlara yardımcı olduk. Yine sokağa çıkma kısıtlamasında muhtarlarımız fırın olmayan yerlerde sokak sokak dolaşarak ekmek dağıttı. Maske dağıtımında belediyenin tedarik ettiği maskeleri yine ev ev dolaşarak dağıttık. Şu anda muhtarlarımız filyasyon ekiplerinde devletimiz adına görev yapmaktadır. Tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...