ISPARTALI BAŞKAN OSB’NİN BAŞINDA

22 Ekim 2020 15:01

İzmir Pancar OSB Yönetim Kurulu Başkanı, ÜNMAK A.Ş Yöneticilerinden Mahmut Ünlüsoy, Isparta için hizmet sektörü ile yetinilmemesi gerektiğini belirterek “sanayiciliğin değerini yaşayan bilir” dedi.

 

Pancar OSB Başkanı, Ispartalı hemşehrimiz Mahmut Ünlüsoy, dış Pazar bulmak isteyen Ispartalı işadamlarına tavsiyelerde bulundu. Isparta’da yatırım ve faaliyetlere devam ederken İzmir’de de konuşlanılması gerektiğini belirten Ünlüsoy, şu açıklamalarda bulundu:

“Organize Sanayi Bölgemiz 2002 yılında tüzel kişiliğini kazanmış bir alan. 130 hektar alanda kurulmuş bir sanayi bölgesi. İzmir’de 13 OSB var, yüzde 100 doluluğa ulaşmış 2 sanayi bölgesi var. İzmir’in en iyi, en gelişen bölgelerinden birindeyiz. Otoyol üzeriyiz. Otoyoldan sanayi bölgemize çıkış kavşağımız için onay alındı, inşallah en kısa sürede yapılacak. 2007 yılından bu yana uğraşılan bir proje. Bu bizim gayretlerimiz ile sonuçlandı. İzmir’de 6. Büyüklükte bir sanayi bölgesiyiz. Dolulukta ilk 2’de yar alıyoruz.

ISPARTA’DAN KOPMAYIN

İZMİR’E GELİN

Ispartalı arkadaşlarımıza gelmeleri ile ilgili talepte bulunuyorum. Amacımız onları Isparta’dan koparış, buraya getirmek değil. Oradaki işlerin devamını sağlayarak burada ufukların açılıp, ulaşamadıkları pazara, farklı katma değeri yüksek işlere girmeleri anlamında bunu söylüyorum. Ama maalesef Isparta’da sağlamak kolay değil. Kabuğuna kapanmış, yeter anlamında düşünce var. Birçok insan Isparta’da koptuğumuzu zannediyor. Isparta’da ciddi yatırımlarımız var. Fabrikamız devam ediyor, çalışan sayımızı artıracağız. Isparta’da özel okul yaptık. Kampüs okulu anlamında Isparta’ya öncüyüz. Bizden sonra özel okullarda kampüs projeleri yapılmaya başladı. Aile olarak gururluyuz. Babamız o okulun olduğu yerde kazada ölmüştü. 130 çalışanımız var. Sosyal bir proje.

500 İSTİHDAM

Isparta’da sadece hizmet sektörü ön planda. Tabi ki önemli ama sanayiciliğin getirdiği değeri biz çok iyi biliyoruz. 40 ülkede bayrağımızı sallıyoruz. 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Isparta’dan kopamadık. Merkezimiz Isparta’da. İhracat rakamlarımız Isparta’ya yansıyor. Isparta’dan kopamayız.”

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1393 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...