Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

2 Nisan 2013 18:07

TÜBİTAK BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı)  “44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisi ve Yarışması” Süleyman Demirel Üniversitesinin(SDÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Isparta, Antalya, Denizli, Konya ve Burdur’un çeşitli liselerinden 8 ayrı branşta proje hazırlayan lise öğrencileri, projelerini 25- 28 Mart tarihleri arasında Barida Otel’de sergiledi. SDÜ’nün TÜBİTAK Bölge Koordinatörlüğünü üstlendiği, “TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Avrupa Bölgesi Yarışması” Sergisi’nde 89 proje yer aldı. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilen projelerden dereceye giren öğrencilere ödülleri, 28 Mart Perşembe günü Barida Otel'de düzenlenen törenle takdim edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende Akademik Oda Orkestrasınca müzik dinletisi sunuldu. Törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt yaptı. Konuşmasına TÜBİTAK’ın ülkemizde bilimsel çalışmalara destek veren en önemli kuruluş olduğunu belirterek başlayan Akkurt, bölge sergisinde, bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji ve tarih dallarında geliştirilen 89 projenin yer aldığını söyledi.

Projelerin değerlendirilmesinde, özgünlük ve yaratıcılık, kullanılan bilimsel yöntem, tutarlılık ve katkı, yararlılık, uygulanabilirlik ve kullanışlılık, kaynak taraması, özümseme ve hakimiyet, sonuç ve açıklık gibi kriterlerin göz önüne alındığının altını çizen Akkurt, Isparta bölgesinde ve diğer 11 bölgede finalist olarak belirlenen projelerin Final Yarışması için 20- 24 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara’ya davet edileceğini kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Aslan, sergilenen projelerin gelecek zamanda insanlığın hizmetine sunulacak önemli çalışmalar olabileceğini söyledi. Sorumluluk duygusunun önemine değinen Aslan, insanların inceleyen, araştıran, düşünen ve geleceğe hizmet eden önemli varlıklar olduğunu vurguladı. Öğrencilere “Tarihimizin meşalesi olan Yunus’un, Mevlana’nın izinden yürümeyi seçenler doğru yoldasınız” diye seslenen Aslan, Milli Eğitim çalışanları olarak amaçlarının kültürlü, donanımı yüksek, insanlığın hizmetine yararlı bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından jüri üyelerine, bölge sergisinin hazırlanmasında emeği geçenlere ve bölgemizde en çok proje başvurusunda bulunan ortaöğretim kurumlarına plaket takdim edildi ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Bu haber 575 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...