SDÜ Akademik Heyeti ABD Üniversitelerini ziyaret etti

2 Nisan 2013 18:08

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) akademisyen ekibi, oda orkestrası, halk oyunları, ebru ve hat sanatçıları Miami Fort Lauderdale'de İstanbul Kültür Merkezi'nce düzenlenen 7. Florida Türk Festivali’ne katıldı. Festivalde SDÜ adına açılan standlarda ebru ve hat sanatı örnekleri ve bu sanatların nasıl icra edildiği gösterildi. Festival sponsorlarından biri olan SDÜ adına Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. SDÜ Akademisyen heyeti de saygın Amerikan üniversitelerini ziyaret ederek, üniversitemizi tanıtıp, akademik işbirliğine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

SDÜ heyeti gezinin ikinci gününde Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta ve Antalya İl Genel Meclisi Başkanları, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve BAKA il temsilcileri ile birlikte Miami Belediyesinde bir toplantıya katıldı. Toplantıda Miami Belediye Bakanı Thomas Regelado ile birlikte Belediye meclis üyeleri, Miami ve Latin Ticaret Sanayi Odaları Başkanları, ile Miami İstanbul Kültür Merkezi yöneticileri de hazır bulundu. Toplantıda çeşitli konuşmaların yanında BAKA tarafından hazırlanan bir sunumda Isparta, Antalya, Burdur illerinin sektörel bazda sosyo-ekonomik potansiyeli, yatırım konuları ve fırsatları ele alındı.  Toplantı sonrası düzenlenen resepsiyonda SDÜ Oda Orkestrası mini bir konser verdi.

MİAMİ DADE KOLEJİ /ÜNİVERSİTESİNE  (MDC) ZİYARETİ

SDÜ akademisyen heyeti 18 Mart 2013 günü, 174 binden fazla öğrencisiyle 8 ayrı kampüsü ve çok sayıda sosyal merkezi bulunan devlet destekli Miami Dade College (MDC) Üniversitesini de ziyaret etti.  SDÜ akademisyen heyeti, MDC Üniversitesi Rektörü Rolando Montorya başkanlığındaki MDC yönetici ve akademisyenleri ile MDC Wolfson Kampüsünde dünenlenen bir çalışma  toplantısında bir araya geldi. Toplantıya SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman ve Yrd. Doç. Dr, Uğur Burak Temel; Mühendislik Fakültesinden Doç. Dr. Veysel Güldal, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Beyhan, Yrd. Doç. Dr. Fatih Çağlar, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden Prof. Dr. Nazım Uçar, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kavak ve İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç.Dr. Aliye Yılmaz katıldı.

Toplantıda MDC yöneticileri eğitim sistemleri ve öğrenci kabulü hakkında bilgiler sundular. Prof.Dr. Hakan Türkkahraman Türk Yükseköğretim sistemi,  SDÜ ve birimleri, hedefleri, vizyonu, amaçları ve yapılanmasını anlatırken diğer SDÜ öğretim üyeleri de kendi fakülte veya birimlerini tanıtan birer konuşma yaptılar. Toplantı sonucunda MDC ile SDÜ arasında, yapılacak bir çerçeve anlaşması ile lisans düzeyinde öğrenci ve akademisyen değişimi, lisans öğrencileri için stajları ve kısa süreli eğitimler, yaz kursları, uzaktan eğitim, su ürünleri konularında işbirliği yapılabileceği vurgulandı. Ayrıca farklı programların sorumluları ile ikili görüşmeler de gerçekleştirildi.

FLORİDA ATLANTİK ÜNİVERSİTESİNE (FAU) ZİYARET

SDÜ heyeti gezilerinin 3. gününde 170 den fazla program ve 40 dan fazla araştırma merkezine sahip Florida Atlantik Üniversitesi (FAU)’ni ziyaret etti. FAU’da lisansüstü çalışmalardan sorumlu Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Dekan Prof. Dr. Ali Zilouchian ile yapılan görüşmede akademik seviyede öğretim üyesi ve doktora öğrencilerinin değişimi için hangi yolların uygun olabileceği konuları tartışıldı; Türkiye’nin NATO üyesi ülke olması sebebi ile insansız denizaltı, okyanus enerjisi gibi konularda ortak projeler geliştirilebileceği vurgulandı. Ayrıca 2013 Eylül ayı içinde bir FAU heyetinin Türkiye’ye gelerek üniversitemize ziyarette bulunacağı belirtildi.

SDÜ heyeti gezilerinin 4. gününde merkez kampusu Florida eyaletinin başkenti Tallahassee de bulunan Florida Devlet Üniversitesi (FSU)’ni ziyaret etti.

ZİYARET TOPLANTI VE GÖRÜŞMELER

SDU akademik heyeti FSU Akademik işler Rektör yardımcısı ve Kimya ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bruce R. Locke başkanlığındaki FSU akademik heyetiyle bir toplantı gerçekleştirdi. FSU heyetinde İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamal Tawfiq, Görsel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lynn Hogan, Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Dale Smith, Fizik Bölümü Başkanı Mark Riley, Ticaret ve Pazarlama Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Charlie Hofacker, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nancy Marcus yer aldı. SDU ve FSU heyetlerinin kendi fakülte ve yüksekokulları ile ilgili bilgiler verdiği toplantıda iki üniversite arasındaki işbirliği ve değişim programları üzerine görüşüldü ve olumlu sonuçlar alındı.

ULUSAL YÜKSEK MANYETİK ALAN LABORATUARI ZİYARETİ

SDÜ akademisyen heyeti FSU Yüksek Manyetik Alan Laboratuvarı ’’National High Magnetic Field Laboratory’’e de bir inceleme gezisi gerçekleştirdi. Yüzlerce araştırmacının çalıştığı ve fizik, biyoloji, biyoenerji, kimya, biyokimya ve diğer birçok alanda araştırma yapma olanağı sunan laboratuvar hakkında bilgi veren laboratuar başkanı Prof. Dr. James Brooks, yüksek lisans ve doktora eğitimi ve araştırmalar için SDÜ akademisyenlerine kapılarının açık olduğunu, üniversitemizden bu konuda çalışacak elamanlar beklediklerini de ifade etti.

SDÜ heyeti 20 Mart günü, Florida Eyaleti Senatosu ve Temsilciler Meclisi bahçesinde İstanbul Kültür Merkezi ve Florida Senatosu işbirliği ile düzenlenen resepsiyona katıldı. 20 Mart Türk günü olarak Senato kayıtlarına geçti. Bu etkinlikte SDÜ Oda Orkestrası bir konser verdi, halkoyunları, ebru ve kaligrafi gösterisi gerçekleştirildi.

FLORİDA ÜNİVERSİTESİ (UF) DE ZİYARET EDİLDİ

SDÜ heyeti gezilerinin son günü olan21 Mart 2013 günü 1853’te kurulmuş en önemli araştırma üniversitelerinden biri olan Florida Üniversitesi (UF)’ni ziyaret etti. Heyet, kendi bölümleri ile ilgili alanlarına göre grup halinde ve kişisel görüşmeler yaptı.

Tarım ve Yaşam Bilimleri Fakültesi ( College of Agricultural and Life Sciences, CALS ) ile Görüşmeler: UF’in, IFAS federal-eyalet-yerel yönetim ortaklığında yürütülen, tarımda, insan ve doğal kaynaklarda ve yaşam bilimlerinde bilgi üretme ve geliştirmekle görevlendirilmiş bir fakülte olan Tarım ve Yaşam Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen toplantı Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Allen F. Wysocki başkanlığında Zootekni, Bahçe Bitkileri( Jeffery K. Brecht Ph.D. IFAS )  ve Tarımsal Eğitim ve İletişim  (Martha M. Hartmann Ph. D. IFAS) bölüm başkanlarından oluşan CALS ekibi ile SDÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümünden Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kavak ile gerçekleştirilmiştir. Toplantıda öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ve karşılıklı işbirliği anlaşmaları için ön görüşmeler yapılmış; özellikle ilk etapta tarımsal eğitim ve iletişim alanında ön çalışmalar ve kısa dönemli kurslar düzenlenebileceği kararlaştırılmıştır. Ziraat Fakültesinin tüm bölümleri, su ürünleri ( Kültür balıkçılığı, balık  hastalıkları, su ürünleri gıda güvenliği)  ve gıda (Gıda bilimi) alanında işbirliği ve değişim gerçekleştirilebileceği ifade edilmiştir. Florida Universitesi ile Anadolu Etap AgroAcademy arasında imzalan işbirliği anlaşmasının bir örneği alınmış ve bu örnek üzerinden hareket edilmesi kararlaştırılmıştır.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GRUBU İLE GÖRÜŞMELER

İnşaat Mühendisliği ve Kıyı Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Louis H. Motz, Sürdürülebilir Altyapı ve Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Kirk Hatfield, Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Michael D. Annable ve İnşaat ve Liman Mühendisliği Bölümü Akademik Destek Koordinatörü Nancy McIlrath-Glanville ile görüşmeler yapılmış; inşaat ve çevre mühendisliği alanlarında akademik personel ile lisansüstü eğitimlerini yapmakta olan araştırmacılar için UF’da birçok fırsatın bulunduğu belirtilmiştir. Ayrıca University of Florida’nın  Avrupa’da çeşitli üniversiteler ile işbirliği anlaşmaları imzaladıkları, benzer çalışmaların SDÜ ile de yapılabileceği yönünde fikir birliğine varıldı.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ  İLE GÖRÜŞMELER

Diş Hekimliği Fakültesinden eğitimden sorumlu dekan yardımcısı ile görüşüldü. SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi ile öğrenci ve akademisyen değişimine açık olduklarını ve gelen her türlü teklifi değerlendirebileceklerini belirten yetkililer fakültedeki bölümler, klinikler ve eğitim alanları, araştırma laboratuarları ve preklinikler gezdirerek bilgi verdi.

Bu haber 982 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...