26-31 Ekim Mevlid – i Nebi Haftası

27 Ekim 2020 15:41

Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, 26 – 31 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Mevlid – i Nebi Haftası ile ilgili olarak bir kutlama mesajı yayınladı.

 Başkan Akçil, mesajında; “Bilindiği gibi, önümüzdeki Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece, Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.s)'in dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi'nin yıl dönümünü idrak edeceğiz. Bu doğrultuda, içinde Mevlid Kandilinin de bulunduğu hafta ise Mevlid – i Nebi Haftası olarak kutlanmaktadır. Dolayısıyla, 26 Ekim Pazartesi yani bugün itibariyle başlayan Mevlid – i Nebi Haftası 31 Ekim tarihine kadar devam edecektir. Bu yılki Mevlid – i Nebi Haftamızın konusu ise Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ olarak belirlenmiştir. Hafta boyunca bu konu üzerinde çalışmalar yapılacaktır. Bizlere ümmet-i Muhammed olma bahtiyarlığını lütfeden Rabbimize hamd - ü senalar olsun. İnsanlığa rahmet ve hidayet vesilesi olan Peygamberimize, âline ve ashabına salât ve selâm olsun.

“PEYGAMBERİMİZ ÜMMENİTE YOL

GÖSTERİCİ OLARAK GELMİŞTİR”

Yüce Allah, Resûl-i Ekrem Efendimizi şöyle tanıtıyor: "Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik." Peygamberimiz hak ve hakikate şahit, iyilik yolunda müjdeleyici, bâtıla karşı da uyarıcıdır. Kur'an-ı Kerim'i ümmetine tebliğ eden, açıklayan ve bizzat yaşayarak öğreten O'dur. İnsanlığı huzura, barışa, adalete davet eden O'dur. Hayatının her safhasında ümmetine yol gösteren, rehberlik eden, istikamet çizen, imtihan dünyasında rehberimiz olup yolumuzu aydınlatan da yine Allah Resûlü'dür.

Allah'a iman edip O'nun rızasını arayan, her iki dünyada da aziz ve mutlu olmak isteyenler için "üsve-i hasene" yani en güzel örnek Muhammed Mustafa (s.a.s)'dir. Rabbimiz bunu şöyle beyan buyurur: "İçinizden Allah'ın lütfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah'ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah'ta güzel bir örneklik vardır."

“O, ÇOCUKLARI SEVER

VE ONLARI DİNLERDİ”

Bu güzide örneği izleyerek onun terbiyesinde yetişen ashâb-ı kiram, iman ve adaletin, ilim ve hikmetin, cesaret ve merhametin timsali olmuştur. Onun inşa ettiği İslam toplumunun her bir ferdi, cahiliyenin karanlığını arkasında bırakarak yücelmiş, gittiği her yere vahyin huzur ve güven mesajını taşımıştır. Allah Resûlü (s.a.s) kendisine risalet görevi verilmeden önce de nezih bir gençlik dönemi geçirmiştir. Çevresinde "Muhammedü'l-emîn" yani "Güvenilir Muhammed" lakabıyla tanınan Peygamberimize, ilk inananlar da gençlerdir. Onun dürüst, erdemli, insaflı ve adaletli kişiliği, gençlerin en büyük güvencesi olmuştur. Çocuklara büyük önem ve değer veren, onları dinleyip seven ve onlara kâmil bir iman, salih bir amel ve güzel bir ahlakla yaşamayı öğreten Peygamberimiz, onları insanlığın ufkunda parıldayan birer rol model olarak yetiştirmiştir.

“O, BİZİM ÇOCKULARIMIZI

NASIL EĞİTECEĞİMİZ KONUSUNDA

ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEKTİR”

Çocukları anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda da Peygamberimiz bizler için eşsiz bir örnektir. O, çocuklara daima güvenmiş, değer vermiş, fikirlerini dinlemiş, hatalarını incitmeden düzeltmiştir” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1560 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...