“Belediye Başkanımız Başdeğirmen’in SPOR EVİ kurulması için çalışma yapacağına inanıyorum”

29 Ekim 2020 14:07

Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Levent Doğan ile Spor Vakti Programına katılan Isparta Amatör Spor Kulüpleri Eski Başkanı ve Emrespor Teknik Sorumlusu Mustafa Özsavlu, önemli açıklamalarda bulundu.

 Amatör futbolun son durumuyla ilgili konuşan Özsavlu, “Bu hafta takip ettik. Birkaç 3. Lig kulübü kovid testlerinin masraflarının altından kalkamıyor. Amatördeki müsabaka sayısı inanılmaz derecede. Süper Amatör ve Amatör ligler oynanırsa 33 bin maç var. Büyük bir sirkülasyon. Amatör İşler Kurulu, BAL ve amatör liglerle ilgili toplantı yapıldı. Eski dostlarımızı arayıp bilgi aldık. Çıkan sonuç ocak ayında başlatılabilmesi için bir karar alınmış. Bilim Kurulu’na yazılmış cevap bekleniyor. Amatör İşler Kurulu, gerekli çalışmalar yapmış. Amatör liglerde uygulanacak esas kitapçık var. Bu kitapçının hazırlanmış olması umut verici. 10 ya da 11’lerle grup sayıları ve maç sayısının azaltılarak görüş belirtilmiş. Sağlık Bakanımızdan haber bekleniyor. 9 aydır amatör kulüpler cevap bekliyor. Ben şunu düşündüm otobüse, uçağa HES kodu isteniyor. Amatöre HES Koduyla esame listesine yazılarak Federasyon bu açıklasaydı kimse engel olmazdı. Artık başlama tarihi açıklanmalıdır. Bizim ligimizin isminde problem var. Bölgesel Amatör Lig. Türkçe sözlükte zevk için yapılan bir lig. Bu lig profesyonel mi, yarı profesyonel mi? Bu pandemi sürecinde İstanbul takımları faydalandı. 26 takım çıktı.  Asıl kaymağı İstanbul yedi. İnşallah maçlar oynanır. Süper Amatör, 1.Amatör ve amatör küme maçlarının oynanmayacağını öğrendim” dedi.

“ISPARTASPOR’UN PLAY-OFF YARIŞI İÇERİSİNDE OLACAĞINA İNANIYORUM”

Ispartaspor’un Play—Off oynanacağına inandığını dile getiren Özsavlu, “Osmaniye’nin kadrosunu inceledim. Ispartaspor’umuz bizim sevdamız. Osmaniye en yaşlı takım, Erbaa en genç takım. Alınmamış 80 küsur puan var. Ispartaspor’un Play-Off yarışı içerisinde olacağına inanıyorum. Birkaç takviye yapılırsa çok daha güzel olur. Atakan Başkan’a da bunu söyledim. Sadi Hocayla başlanması hataydı. O süreçte baktım, ilk haftalarda Sadi Hoca ve ekibi gençlere hiç şans vermedi. Ancak Hakan Karaca, gençlere daha çok şans veriyor ve takım toparlandı. Gençlere şans verildiğinde Federasyondan destek de geliyor. Profesyonel ekiplerle çalışmak gerekiyor. Ispartaspor 2. Lige çıkma hedefi var. Ancak kurumsallaşma ve profesyonellik adına çalışmak şart. Sportif Direktörlük makamını koyuyorsunuz, ancak işlev yok. O makam şu an yok. Sportif Direktör başkan adına hocayı belirler ve transfer çalışmalarına başlar.  İyi idare edeceğiz ki nesiller boyu devam etmeli. Şimdi 10 yıllık boşluktan bahsettiğiniz. Büyük bir boşluk. 10 yaşında çocuk 20 yaşına geldi Ispartaspor sevdası diye bir şey bilmiyordu. Ispartaspor’un profesyonel maçını bilmiyor. Ispartaspor’un başarılarıyla taraftar sayısı artması gerekiyor. Önce altyapı Bülent Sarıgül Başkanım, Mustafa Özaydın Başkanım, Ali Bolat Başkanım ve Atakan Yazgan Başkanıma teşekkür ediyoruz. Emekleri çok.4 yıllık süreçte eleştirdiğimiz konu şu: Bir tek altyapıya sahip çıkılmadı. Ancak Atakan Yazgan Başkana sahip çıkılmalı ve birlik-beraberlik ortamı sağlanmalıdır” diye konuştu.

“YÖNETİMİN HAKKINI TESLİM ETMEK GEREKİYOR”

 Emrespor’un memleket çocuklarıyla başarılı olabileceğini gösterdiğini anlatan Özsavlu, “Emrespor, 3. Lige çıkmıştı mahalle takımı olarak. BAL’da ikinci olduğunuzda her şey çöp demektir. 3. Ligde durum öyle değil. Federasyon destekliyor ve imkanlar var. Emrespor’un 3. Lige çıktığı dönemde ikinci takımların şansı var. 3 ve 4. Takımda il kontenjanından dolayı ligi bırakmıyor küme düşmeyeyim diye. Emrespor iskelet kadrosunu korudu. Yönetimin hakkını teslim etmek gerekiyor. Ozan Başkan, Ender Bey ve yöneticilerimizin hakkını vermek lazım. Teknik kadroya kesinlikle karışmıyor. Güçlü bir yönetim geliyor. Isparta’nın çocuklarıyla anlaşmak istedik. Bir kısmı amatörde oynamak istedi. Biz onlara kucağımızı açtık.  Ender Kızıltan, sporcunun dostu. Ekip olduk. Bu birliktelik başarıyı getirecek. Emrespor çıktığında Belediye ve Valilik destek vermiyordu.

“ALTINORDU’NUN YERİNDE BUGÜN ISPARTA OLABİLİRDİ”

Altınordu şansını kaçırmıştık biliyorsunuz. Emrespor, 2012-2013 yılında şampiyonluğunun ardından Altınordu’nun Başkanı Mehmet Seyit Özkan Isparta’ya geldi. Emrespor borçsuz olduğu için ve altyapı için Isparta’nın uygun olması nedeniyle Emrespor’a sahip çıkmak istedi. Bucaspor’da Salih Uçan’ın bonservisinin aktarılmaması sonrasında Altınordu’ya geçmişti. Emrespor’la işbirliği yapmak istedi. Bir hafta sonra İzmir’deki toplantı da geçildi. Yaşayan birileri olarak söylüyorum.  O zamanki Galatasaray’ın A2 Hocası Nedim hoca geldi. Nedim Hocayla birlikte Gönen, Atabey, Özel İdare ve Milli Egemenliği gezdirdim. Onlarda Torbalı’daki gibi tesisleri Isparta’ya kazandırmak istemişlerdi. Ama nasip olmadı.

“ŞÜKRÜ BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

                Isparta Belediye Başkanı’nın spor sevdalısı bir başkan olduğunu dile getiren Özsavlu, “Öncelikle Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyorum. Spor Programına katıldı ve tribünlerden geliyor başkanım. Sporu biliyor. Kalpten gelecek. Şükrü Başkanım çok güzel projeler yapıyor. Sizin programımızda dinledim. Afyon gibi kamp merkezi olalım. Hiçbir profesyonel takım suni sahada kamp yapmaya gelmez. O sahalar çim olmalı. 32 milyonluk proje Isparta için büyük bir adım. Şükrü Başkan seçildikten sonra Isparta’da oynayan eski futbolcularla birlikte ziyaret ettik. Spor adamlarını toplamıştı seçim öncesinde. Ben Spor Daire Müdürlükleri görmüştüm onu hayata geçirdi. Spor Müdürlüğünü kurdu. Biz yönetim kurulu olarak bu konuda çok çaba sarf ettik. Yer gösterilmesi konusunda. Açılışa katılım Adana ve Kocaeli illerindeki Amatör Spor Evi yapılmıştı.  Belediye destek vermişti onlara. Biz geçmişte Amatör Spor Evi kurulması için eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Rahmetli Hasan Balaman başkana bu konuyu ilettik. O dönemde gerçekleştiremedik. Ancak Şükrü Başkanımızın bu konuda çalışma yapacağına inanıyorum. Spor Toto ve kurumlardan destek alınması için Amatör Spor Evi ismi olması gerekiyor. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e spor ve sporcuya sahip çıktığı için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...