“Türk Milleti Cumhuriyeti Kuran Büyük Atatürk’e Şükran Ve Minnet Duymaktadır”

29 Ekim 2020 14:46

İyi Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Cesur’un mesajı şöyle: “Geri bırakılmış medeniyetlerin ilk başkaldırısı olarak bütün dünyada simgeleşen ve meyvalarını bugün dahi vermeye devam eden bir çağdaşlaşma hareketi olan Türkiye Cumhuriyeti bugün 97 yaşında! Büyük Atatürk’ün eseri Cumhuriyet, Türk milletinin uygar toplumlar arasına girmesini sağlamış, toplumu ve siyaseti en temelinde değiştirerek ileriye götürmüştür.

Kadınların doktor, hakim, mühendis, milletvekili ve bakan olmasına imkan sunan da Cumhuriyet’tir, bir köylü çocuğunun Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmasına giden yolu açan da Cumhuriyet’tir. Milleti beğenmediği bir yönetim altında yaşamak mecburiyetinden kurtaran ve millete yöneticisini değiştirme hakkı veren, yani kendi kendisini yönetme hakkı veren de yine Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet hukuktur, cumhuriyet okuldur, yoldur, cumhuriyet bilimdir, bağımsızlıktır, kalkınmadır, din ve vicdan özgürlüğüdür, çağdaşlaşmadır.

Atalarımızın Kurtuluş Savaşı’ndaki fedakarlıkları ve yüksek çabaları ile kavuştuğumuz Cumhuriyet, Türk Kadını ile, Türk Genci ile, Türk Milleti ile ayaktadır. Türk insanı, geçmişini unutmadan, Cumhuriyet’i kuranlara ve yüceltenlere şükran ve minnet duyarak, geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Hangi durumda olursak olalım, umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmadan bu aydınlık yolda ilerleyecek ve bize verilen emanete sahip çıkacağız. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!

Bütün milletimize sevgi ve saygılarımı sunarım”.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...