Isparta MÜSİAD Yöneticilerinden BAKA Yönetimine ziyaret

3 Kasım 2020 15:08

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler, BAKA ile MÜSİAD’ın ortak gaye ve hedeflerinin bulunduğunu belirterek; “Neticede, iki kurumun da hedefi bulunduğu ili ve bölgeyi kalkındırmak, üretim ve istihdam sağlamaktır” dedi.

“ÜLKENİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan ve üyeleri geçtiğimiz gün Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler ve Birim Koordinatörlerini ziyaret ettiler. BAKA Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ziyarette konuşan MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan; “Öncelikle bizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Biz MÜSİAD olarak işadamları dernekleri statüsünde ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu konumundayız. Amacımız, ilimizi ve bölgemizi sonuçta ülkemizi kalkındırmaktır.

“BU FUAR DÜNYACA

TANINMIŞ BİR FUAR”

Bilindiği gibi, biz MÜSİAD olarak Genel Merkezimiz nezdinde her yıl EXPO Fuarı düzenliyoruz. Dolayısıyla bu yıl da fuarımız 18 – 21 Kasım 2020 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece - İstanbul'da gerçekleştirilecek. Her yıl giderek artan katılımcı sayısı ve sektör çeşitliliğiyle MÜSİAD EXPO 2020 Fuar’ı ticareti desteklemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Yenilikleri kucaklayan ve global trendleri takip eden bu Fuarımız, dünya çapında destek ve talep görüyor. Birçok farklı sektörden katılımcıyı ağırlayacak olan MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı'nda düzenlenecek olan organizasyonlar, paneller ve ikili iş görüşmeleri ile Türkiye’nin ticari bağlarının genişlemesi hedeflenmektedir.

“MÜSİAD EXPO FUARIMIZI

CUMHURBAŞKANIMIZ AÇACAK”

Biz de Isparta MÜSİAD olarak bugün hem sizleri ziyaret edelim hem de sizi MÜSİAD EXPO Fuarımıza davet edelim dedik. Fuarımızı 18 Kasım’da Cumhurbaşkanımız açacaklar. Koronavirüs pandemisi nedeniyle fuarda sosyal mesafe, temizlik hijyen konusunda tüm önlemler alındı ve fuarımızı bu çerçevede gerçekleştireceğiz. Sizleri de davet fuarımıza davet ediyoruz.

“ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ

KURMA ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Öte yandan, yine MÜSİAD Genel Merkezimizin önderliğinde ülke genelinde başlatılan Karavan Turizmi için biz de Isparta MÜSİAD olarak çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra orta ölçekli sanayi sitesi ve Anonim Şirketi kurma çalışmalarımız da devam etmektedir.

“PROJELERİMİZE DESTEK VEREN

BAKA’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Karavan turizmle ilgili proje üzerinde duruyoruz. Ispartaya kazandırmak için çaba gösteriyoruz. Bu çalışmamıza Genel Sekreterimiz destek veriyor tüm ekibiyle çalışarak güzel işler elde edeceğiz. Ben buna inanıyorum. Üretimin hızlanması için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde güzel işlere imzalar atacağız. Orta ölçekli sanayi sitesi kurma çalışmalarımız var. Akabinde güzel bir üretim yapma peşindeyiz. Tüm üyelerimizin ortaklarıyla beraber Anonim Şirket kurarak güzel bir hammaddeyi tespit edip farklı iş üzerinde olabilir. Bunun faaliyetini yapmadan önce genel sekreterimiz desteğini verecek. Biz de o doğru kararlarla yol alacağız. Ben bizi kabul ettikleri için BAKA Genel Sekreterimiz sayın Volkan Güler ve BAKA çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZ YATIRIM YAPAN KURUM

VE KURULUŞLARI DESTEKLİYORUZ”

BAKA ile MÜSİAD’ın çalışmalarında hedeflerin ortak olduğunu vurgulayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler de;  “Öncelikle hoşgeldiniz diyorum ve teşekkür ediyorum. Ayrıca, MÜSİAD EXPO Fuarına yapmış olduğunuz bu nazik davetiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler Kalkınma Ajansı olarak; sizlerle bizim ve ortak gaye ve ortak hedeflerimiz olarak bir araya gelmiş oluyoruz. Ana hedefimiz gayemiz bulunduğu bölgeyi, şehri kalkındırmak üretim ve istihdamı artırmak. Zira, üretim ve istihdam olmadan bu işler olmuyor. Biz tek başına hareket eden bir kurum değiliz. Yerel aktörlerle birlikte hareket etmemiz lazım. Biz ise burada kamusal vazifelerden kaynaklanan bilgilerden tecrübeler imkanları kullanmak suretiyle kurum ve kuruluşlara destek çıkmak. Bizim çalışma statümüz bu.

“ANTALYA BİZİM İÇİN

ÖNEMLİ BİR FAKTÖR”

Sanayimizi belli bir duruma getirmek. Özellikle turizmdeki faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve katma değerinin artırılması. Bilindiği gibi, turizm şehri Antalya gibi önemi bir güzergah üzerindeyiz. Antalya güzergahında ciddi bir popilasyon sağlanabilecektir. Başarılabilecek ulaşılmayacak bir şey yoktur diye düşünüyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ AYNI,

GAYEMİZ AYNI”

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler, BAKA ile MÜSİAD’ın ortak gaye ve hedeflerinin bulunduğunu belirterek; “Neticede, iki kurumun da hedefi bulunduğu ili ve bölgeyi kalkındırmak, üretim ve istihdam sağlamaktır” dedi.

PLAKET TAKDİMİ

Söz konusu ziyaret; Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler’in günün anlam ve önemine binaen birbirlerine teşekkür plaketi takdimi ile sona erdi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...