“7. Uluslararası Kaos, Karmaşıklık ve Liderlik Sempozyumu” Gerçekleştirildi

5 Kasım 2020 15:16

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Bilim Derneği, Saraybosna Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “7. Uluslararası Kaos, Karmaşıklık ve Liderlik Sempozyumu”, 29-31 Ekim 2020 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

"Barış ve Liderlik", "Sosyal Ağ ve Medyada Kaotik Hareketler", "Kaotik Ortamda Farklı Liderlik Türleri" ve "Karmaşıklık ve Gelişmeler" gibi pek çok konunun masaya yatırıldığı sempozyumun açış oturumu 29 Ekim 2020 Perşembe günü online olarak düzenlendi. Uluslararası Bilim Derneği başkanı Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin ve Saraybosna Siyasal Bilimler Fakültesi Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Emir Vajzovic’in konuşmalarının ardından Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sead Turčalo ile SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu sempozyumun açış konuşmalarını yaptı.

T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da sempozyumun onur konuğu olarak yer aldı. Bakan Yardımcısı Kıran konuşmasında uzun süredir uluslararası düzende ciddi bir değişim ve dönüşümü gördüklerini, bu dönüşümü, uluslararası ilişkilerdeki istikrarsızlık, öngörülemezlik ve kaos haliyle birlikte yaşadıklarını söyledi. Kıran’ın sonrasında açılış oturumu AK Parti İstanbul Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı Ravza Kavakcı Kan ve Bosna Hersek Cumhuriyeti Güvenlik Bakanı Selmo Cikotic’ın konuşmaları ile devam etti.

Üç gün süren sempozyum, Türkiye haricinde aralarında ABD, Almanya, Hindistan, Brezilya, Birleşik Krallık, Portekiz’in de bulunduğu 11 farklı ülkeden seçkin akademisyen, katılımcılar ve davetli konuşmacılarla gerçekleştirildi. Sempozyumun ikinci gününde kaos ve karmaşıklık kuramı konusunda çalışmaları ile dünyaca tanınırlığı olan Amerikalı bilim insanı Prof. Dr. Yaneer Bar-Yam, Covid-19 pandemisinin uluslararası sistemde yarattığı kaos ve karmaşıklık ortamı hakkında analizler yaptı. Sempozyumun son gününde sempozyuma bağlanan KKTC Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Müzakere temsilcisi Mustafa Ergün Olgun da değişen konjonktürde Doğu Akdeniz ve KKTC’nin siyasi durumunu değerlendirdi.

Kapanış oturumunda ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, pratikte ve uygulamada kaotik ve karmaşık ortamlarda liderlik konularında deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı.

Online olarak düzenleyen sempozyum aynı zamanda Süleyman Demirel Üniversitesi BilimTv YouTube hesabından da canlı olarak yayınlandı.

Sempozyum oturumlarına https://www.youtube.com/user/bilimtv adresinden ulaşabilirsiniz.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 2653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...