6 Meclis Üyesinde Covid – 19 Çıktı

11 Kasım 2020 14:49

Belediye Meclisinin Cuma günü yapılan toplantısında Meclisin Bağımsız Üyesi Ahmet Aydoğdu tarafından sunulan ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından kabul edilen uygulama ile Belediye Meclis üyeleri dünkü toplantıdan önce Covid – 19 testinden geçti. Ancak, 6 meclis üyesinde Covid – 19 tespit edildi. 3 Meclis üyesinin de daha önceden Covid – 19 testi pozitif çıktığı ve filyasyonda oldukları için dünkü meclise toplam 9 Üye katılamadı ve bu üyelerin tamamı izinli olarak kayıtlara geçti.

Belediye Meclisinin ‘Bütçe Ayı’ olarak bilinen Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclis, ayın ilk haftasında rutin kararları için çalıştı. Ancak, ayın ikinci haftasından yani bugünden itibaren ise 2021 Yılı Performans Programı ile 2021 Mali Yılı Bütçe Taslağını karara bağlamak için çalışacak. Fakat, bu konuda da Koronavirüs Pandemisi nedeniyle toplantılar oldukça kısıtlı tutuldu ve yarın yapılacak toplantı ile Kasım ayı toplantıları sonlandırılacak. 

Başkan Şükrü Başdeğirmen, toplantıyı açmadan önce yoklama yaptı. Yapılan yoklamada 9 Meclis üyesinin toplantıda olmadığı belirlendi. Bunun üzerine bir konuşma yapan Başkan Başdeğirmen; “Arkadaşlar bu işin gerçekten şakası yok. Bakın, test yaptıran arkadaşlarımızın bir bölümünde Covid – 19 pozitif çıktığı için bugünkü toplantımıza katılamadılar. 9 arkadaşımızın bir kısmı zaten daha önceden filyasyonda olduğu için katılamıyordu. Ancak, her şeye rağmen çoğunluğumuz var ve toplantıyı açıyorum.

Covid – 19 pandemisi nedeniyle ve bir de bugün yaşadığımız bu test meselesi bizim tedbirleri daha da artırmamız gerektiğini ortaya koydu. Bu nedenle, bugünkü meclis toplantımızı normal meclis salonumuz yerine daha havadar ve geniş olan Halı Sarayı Düğün Salonunda yani burada yapma kararı aldık. Sanıyorum bundan sonraki toplantılarımızı da burada yapacağız artık.

Hastalık tehlikesi her geçen gün artarak devam ediyor. Sizden ricam çok dikkatli olun. Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına uyalım. Allah bu hastalıktan ve daha beterinden bizleri korusun inşallah. Bu hastalık basite alınacak bir konu değil. Bakın her gün ülke genelinde onlarca kişi vefat ediyor. Kimsenin bugün hastalığa yakalanmayacağının garantisi yok. Eğer tedbir almazsak, her an bu hastalığa yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliriz” dedi. 

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1311 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...