Gül ürünleri imalatçıları tek çatı altında birleşiyor

2 Nisan 2013 18:42

Dönemin AKP Milletvekili Emin Bilgiç öcülüğünde kurulan Kozmetik, Aromatik Yağlar ve Gül Üreticileri Derneği, 2013 yılını atılım yılı olarak ilan etti. Dernek Başkanı Ramazan Kayacan, araştırma geliştirme için laboratuvar kuracaklarını, tüm üreticilerin bir arada olduğu sanayi sitesi kurulması için çalışacaklarını ve yine tüm dernek üyelerin ortak olduğu yeni bir marka oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

Kozmetik, Aromatik Yağlar ve Gül Üreticileri Derneği, 6 yıl süren sessizliğini bozdu. Isparta’daki gül ürünleri imalatçılarının 2007’de kurduğu dernek, bu yıl önemli çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. 30’a yakın üyesi bulunan dernek, kalite ve markalaşmaya yatırım için güç birliği yaptı.

3 ÖNEMLİ HEDEF

Ramazan Kayacan’ın Başkanlığını yaptığı derneğin üyeleri hafta sonu kahvaltıda bir araya geldi. Yapılan toplantıda 2013 yılı için planlanan yatırımlar ve atılımlar görüşüldü. Başkan Kayacan, gül ürünleri sektöründe kaliteyi yükselten çalışmalara imza atacaklarını bildirdi. Önümüzdeki günlerde Ar-Ge için laboratuvar kurmayı hedeflediklerin bildiren Kayacan, tüm üreticilerin de bir arada olduğu sanayi sitesi kurulması için çalışma başlatacaklarını duyurdu. Aynı zamanda tüm dernek üyelerin ortak olduğu yeni bir marka oluşturmayı da hedeflediklerini bildiren Kayacan, “Tüm gül ürünlerinin aynı çatı altında olduğu değil, hissedar olduğu bir marka planlıyoruz. Hepimizin sahibi olduğu bir marka oluşturalım ve bunu Türkiye’ye duyuralım istiyoruz. Gül ürünleri ve lokum sektöründe Türkiye markası yaratmak istiyoruz. Bunun çalışmasını başlatıyoruz” dedi.

Bu haber 2006 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...