“Altyapıyla uğraşan Belediye Başkanları her zaman seçimi kaybeder”

3 Nisan 2013 20:21

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, seçim atmosferinin iyiden iyiye kızıştığı şu günlerde çok önemli bir itirafta bulundu. Günaydın, “Sürekli altyapıyla uğraşıyorum. Altyapıyla uğraşan Belediye Başkanları her zaman seçimi kaybeder. Çünkü altyapı kültürün önemini bilen halkımız yok. Kültür, bilgi, bilinç yok. Maalesef bu konuda tek başına kalmış gibi hissediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, BAKA ile SDÜ’nün işbirliği ile düzenlenen Isparta Kentsel Gelişim Senaryoları Çalıştayı’nda çok önemli bir itirafta bulundu. Daha önceki Belediye Başkanlığı görevinde de sürekli altyapıyla uğraştığını ve seçimi kaybettiğini, bu dönemde de Isparta’nın tamamının altyapısını yeniden yapmak için gayret ettiğini açıklayan Günaydın, “Altyapıyla uğraşan Belediye Başkanları her zaman seçimi kaybeder. Çünkü altyapı kültürünün önemini bilen halkımız yok. Bu kültür, bilgi, bilinç yok. Maalesef bu konuda tek başına kalmış gibi hissediyorum” dedi.

40 YILDA YAPILAMAYAN İŞİ BU SEZON YAPACAĞIZ

Bu yıl altyapı çalışmalarını bitirmek için çalışacağını ifade eden Günaydın, “Bu sezon tekrar altyapıyla uğraşacağız. Hakikaten 40 yılda yapılamayan işi bu sezon yapacağız. Gelecek sene bu vakitler şehrimizi ciddi anlamda 81 vilayette olmayan tek altyapıyı, gerçek altyapıyı yapmış şehir vizyonuna ve misyonuna sokmuş olacağız. Altyapı genelde önemsiz olarak karşılanır. Bu kültürün oluşmasında sizlere de önemli görevler düşüyor. Çünkü sizlerde bu ışığı gördüm için konuya ağırlık verdim. Önemseyeceğinizi bildiğim için anlattım. Bunu yapmak zorundayız. Bir sezonda80 kmasfalt yaptık. Önce ana yolları yaptık ve altyapısın da değiştirdik. Dikkat ederseniz artık evlerde su baskınları azaldı. Ben ilk belediye başkanı olduğumda 570 evin bodrumunu su basıyordu. Sonuna doğru da altyapıyla güreşiyorduk adeta, tepkiler yağıyordu, 270 düştü. O zaman yaptığımı altyapı şimdiki altyapının alt yapısı oldu. Şimdi de süratli çalıştık. Yeni seçildiğimde 28 eve düştüm. Sonra 14 eve düştü.80 kmyapıyla bile rakamı 14’e çıktık. Tamamen bitinde o zaman sıfıra indireceği ve o şehir Isparta olacak. O şehrin hayalini sizlere anlatıyorum” dedi.

KUZU KUZU VERİYORUZ

Öte yandan şehrin sürekli taşlaştığını ileri süren Başkan Günaydın, “Bütün planlamalar maalesef eksi yönde gidiyor. Tüm şehrin her tarafına kat yükseltilmeye gidilmiş. Bizden önce yapılmış. Sosyal donatı diye bir kanunla da karşı karşıya geliyoruz kat yükseltileri veriliyor ve şehir taşlaşıyor. Bu yasalar karşısında biz neler yapabiliriz ki. Zorlanıyoruz. Ben yüksek katları sevmeyen bir insanım ama bu yasalar doğrultusunda istemeye istemeye kuzu kuzu veriyoruz. Maalesef bu konuyu aşamıyoruz çok mücadele ediyorum ama olmuyor” diye konuştu. 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...